Ankara Kızılay'da Başbakanlık binasının hemen bitişiğindeki Adalet Bakanlığı ek binasına ses bombası atıldı. İlk belirlemelere göre ses bombasından 2 kişi etkilenerek hafif şekilde yaralandı. O sırada kaçtıkları gözlenen 2 şüpheli polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Patlama saat 21.00 dolaylarında, minibüs duraklarının bulunduğu alanın hemen yanındaki Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşti. Alınan bilgiye göre, bir grup bakanlığın hemen önünden geçerken, bakanlığın bahçesine ses bombası atıp kaçmaya başladı. Ses bombası olduğu anlaşılan bombanın patlaması sonucu yakınında bulunan 2 kişi hafif yaralandı.
Bu sırada Güvenpark'da bulunan çevik kuvvet polisleri kaçan 2 kişiyi gözaltına aldı. Yaralılar ise olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Patlamanın hemen ardından olay yerine çok sayıda itifaiye ekibi gelirken, polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye Ankara İl Emniyet Müdürü Kadir Ay geldi. Ay, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Polisin çevredeki aramaları devam ediyor.

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

Ergin: "Muhtemelen lav silahı"
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adalet Bakanlığı'nın Milli Müdafa Caddesi girişindeki otoparklar bölgesine 2 adet el bombası atıldığını, bir personel eşinin hafif yaralandığını, tedavisinin ayakta yapılarak taburcu edildiğini söyledi.
Ergin, AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıya ilişkin "Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahı ile mühimmat atımı yapılmıştır, bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok" dedi.

 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

 

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/adalet-bakanligi-onunde-ses-bombasi-patladi/gundem/gundemdetay/19.03.2013/1682542/default.htm