Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!
 AP ajansının haberine göre, sanal korsanlar, 50 milyon Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin yer aldığını iddia ettikleri veri tabanını internette yayınladı. Bu veri tabanının, en geniş kapsamlı bilgi sızıntılarından biri olduğu kaydedildi.



Sanal korsanlar, veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kimlik bilgilerini de yayınladılar.

Internet korsanları, veri tabanını yayınladıkları web sitesinde “Türkiye’deki gerici ideolojilerin, adam kayırıcılığın, yükselen dini aşırıcılığın kırılgan ve korumasız bir teknik altyapıya yol açacağını kim hayal edebilirdi” mesajını da yayınladı.


AP haber ajansı, sızan bilgilerin doğruluğunu, 10 TC kimlik numarasını kontrol ederek kısmen teyit edebildiğini bildirdi. Kontrolü yapılan 10 kimlik numarasından 8’i ilgili kişi isimleriyle eşleşti.

Sızan veri tabanı, 49.611.709 isim içeriyor. Bu bilgilerin yayınlanması, kimlik hırsızlığı ve sahteciliğe olanak sağlıyor.

Bilgilerin yayınlandığı web sayfası, genel olarak bilgi sızıntılarını yayınlayan İzlandalı bir gruba ait.

İnternet korsanlarının pek sık olarak hassas bilgilere ulaşabiliyor olması, sadece Türk hükümetinin sorunu değil.

Kısa bir süre önce de, Amerika’daki memurların bilgileri çalınmıştı. Bu çalınan bilgiler içinde federal hükümet için çalışan 22 milyon memur ve sözleşmeli çalışanın kişisel bilgileri ile milyonlarca gizli belge de bulunuyordu.

Amerikalı yetkililer, bu bilgilerin Çin’in bir casusluk operasyonu sonucu ele geçirildiğine inandıklarını belirtiyor.