Erbil Emniyet Müdürlüğü'nce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen 4 kişinin yakalandığı bildirildi.

Erbil Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Erbil'deki saldırıya ilişkin 2 gün önce kimlik bilgileri yayımlanan Mazlum Dağ'ın güvenlik güçlerince yakalandığı ifade edildi. 

Açıklamada, Dağ'ın yanı sıra olayla bağlantısı olan 3 kişinin daha yakalandığı belirtilirken, söz konusu diğer 3 kişi hakkında detaylı bilgi verilmedi. 

Erbil'de geçen çarşamba günü bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit olmuş, saldırıda 2 Irak vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

hdp Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olan Mazlum Dağ, saldırı sonrası yanındakilerle birlikte bir araca atlayarak olay yerinden kaçmıştı.

Saldırıda silahı ateşleyen ve diplomatımızı şehit eden Mazlum Dağ ile birlikte biri kadın diğeri erkek iki kişinin yer aldığı, Süleymaniye plakalı beyaz renk Toyota Yaris marka bir araçla, diplomatımız Osman Köse’nin de giriş yaptığı otopark tarafına bakan kapıdan içeri girdikleri tespit edildi.bu şahısların pkk bağlantılarının netleştiğini ancak her hangi bir istihbarat örgütü ile farklı bağlantılarının olup olmadığına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Allah Lâik'inizi Versin, ÇikolATA'lı Saygısızlık Allah Lâik'inizi Versin, ÇikolATA'lı Saygısızlık

YAKALANAN DİĞER TERÖRİSTLER İLE İLGİLİ BİLGİLER ELİMİZDE AMA...

İstihbarat kaynaklarından edindiğimiz bilgi ve resmleri Teröristler Yarın Sabah Saatlerinde Türk İstihbaratınca Türkiye'ye Getirilip Basına İfşa Edilene Kadar Paylaşmayı İlkeli Olmak Adına Düşünmüyoruz.

2014’te Diyarbakır’dan Erbil’e giden terörist Dağ’ın o tarihlerden itibaren sırası ile Erbil’in üç popüler Türk markalı restoran-kafe işletmelerinde çalıştığı belirlendi. En son çalıştığı Türk işletmesinde ise son iki yıldan buyana çalıştığı belirtiliyor. Dağ’ın ayda 700 bin dinar (yaklaşık 600 dolar) maaş aldığı, şirketin personeli için tahsis edilen konutta kaldığı öğrenildi. 2014 yılında Erbil’de oturum izni alan Dağ’ın ikamet izni alırken kendisine kefalet veren şahsın da soruşturma kapsamında sorgulandığı öğrenildi." ifadeleri yer aldı.