Diyarbakır Çermik'te halı sahaya 1 saat erken giden savcı, kendisinden önce maçları olan öğretmenleri sahadan çıkarmaya kalktı. Öğretmenler itiraz edince hepsini gözaltına aldırdı. HSK'nın soruşturma başlattığı olaya Milli Eğitim Bakanlığı da büyük tepki gösterdi. Savcıya sosyal medyadan da tepki yağdı.

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra Savcının Emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesilip o sırada kimlikleri yanında olmayan 9 öğretmen polis otolarına bindirip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülüp 1 saate yakın bekletildikten sonra serbest bırakıldılar.


Dün akşam Diyarbakır Çermik'te gerçekleşen olay bir anda Türkiye'nin gündemi oldu. Halı saha maçı yapmak isteyen savcı saat 22.00-23.00 için rezervasyon yaptırdı. Savcının öncesinde ise 21.00-22.00 rezervasyonu öğretmenlere aitti.

Öğretmenler, maç saati halı sahaya girip ısınmaya başladılar. Bu sırada saati karıştıran savcı halı sahaya geldi. Kendi saatlerinin 21.00-22.00 olduğunu düşünen savcı arkadaşları ile birlikte sahaya girip öğretmenleri çıkarmaya çalıştı.

SAVCI HAZRETLERİ ÇOK KIZDI POLİS ÇAĞIRDI

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildi. O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.

Biz Kendisini Savcıdan Çok Sıvacıya Benzettik Ama Bu Olay İlk Değil, Bizzat Şahit Olduğumuz İnsanları İşinden etmeyle Sonuçlanan Hakim, Savcı, Başsavcı Saha Terörü Olayları Var, İdare Mahkemelerinin Kayıtlarında Bu Tür Olayların Mahkeme Tutanaklarını Bulmak Zor Değil....Son da Olmayacak...

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Milli Eğitm Bakanı Ziya Selçuk da twitter hesabından olaya tepki gösterdi. Selçuk, "Çermik’te öğretmenlerimize yönelik yaşanan olay bir öğretmen olarak bizi üzmüştür. Adalet Bakanlığımız tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması temennimizdir. Öğretmenlerimize geçmiş olsun diyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." diye yazdı.

[Haber görseli]

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada bir açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirtti.

Savcı istedi maç yapan 14 öğretmen gözaltına alındı

Savcı istedi maç yapan 14 öğretmen gözaltına alındı

 BAKAN GÜL: TAKİPÇİSİYİM DEDİ AMA BİZDE TAKİPÇİSİYİZ BU SAVCININ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den de konuyla ilgili paylaşım geldi. Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim" ifadesine yer verdi.

Sayın Adalet Bakanı Zaman Zaman Basın Mensuplarında Tebessüme Sebep Olmuştur, Bu Olaydaki Duyarlılığının Yeni Bir Tebessüme Daha Yol Açmayacağını Düşünmekteyiz...

Savcı istedi maç yapan 14 öğretmen gözaltına alındı 

HSK SORUŞTURMA BAŞLATTI

HSK, Diyarbakır'daki savcı skandalına ilişkin inceleme başlattı. Diyarbakır Çermik'te halı sahaya 1 saat erken giden savcı, kendisinden önce maçları olan öğretmenleri sahadan çıkarmaya kalkmıştı. Öğretmenler itiraz edince hepsini gözaltına aldıran savcıya tepki yağmıştı.

52 İlin Emniyet Müdürü Değişti 52 İlin Emniyet Müdürü Değişti

ONGUNHABER EKİBİ OLARAK BİR SORUMUZ VAR

Her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı gibi bir iş sahibi olunurken yahut bir mesleğe alınırken güvenlik soruşturması, tam teşekküllü hbir hastaneden heyet raporu alma zorunuluğu Hukuk uygulayıcısı sıfatına haiz olan Hakim veya Savcıların mesleğe alınmaları sürecinde talep ediliyormu? yani Hâkim Yada Savcı Olunurken Tam Teşekküllü Hastaneden (Ruh Sağlığı) Heyet Raporu Alınıyor mu? Bu Soruyu En üst makama sorup detaylı bir bilgilendirme talep etmekte kararlıyız.

Olay Sonrası Sosyal Medyadan da Farklı Yorumlar Geldi

Yaşanan olay sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi
HSK İnceleme Başlattı: Diyarbakır Çermik'te 14 Öğretmen 'Halı Saha Tartışması' Nedeniyle Gözaltına Alındı
HSK İnceleme Başlattı: Diyarbakır Çermik'te 14 Öğretmen 'Halı Saha Tartışması' Nedeniyle Gözaltına Alındı
HSK İnceleme Başlattı: Diyarbakır Çermik'te 14 Öğretmen 'Halı Saha Tartışması' Nedeniyle Gözaltına Alındı
HSK İnceleme Başlattı: Diyarbakır Çermik'te 14 Öğretmen 'Halı Saha Tartışması' Nedeniyle Gözaltına Alındı

BU HABER İLE İLGİLİ LİNKLER