2017 yılında Fetullahçı Terör örgütünün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasında üst düzey örgüt yöneticilerinin sekreteryasında görev aldığını belirten bir kişi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek "Garson" adıyla Tanık Koruma Kanunu prosedürü uygulanarak "gizli tanık" yapıldı.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

Örgüt üyesi, o dönem savcılığa bir cep telefonu ile iki ayrı SD kartta teslim etti. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan tüm personelin çeşitli kodlar verilerek haklarındaki bilgilerin tespit ve kayıt altına alındığı "Güncel Lise Kitabı" başlıklı dosyada Garson tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde mahrem imamlara yönelik operasyon hazırlıkları devam ederken ilk operasyon İzmir'de 32 ihraç emniyet mensubuna yapıldı. İzmir Terör Suçlarından sorumlu Başsavcı Vekili Necati Kayaközü koordinesinde İzmir merkez, Bergama, Menemen, Kemalpaşa ve Dikili ilçelerinde yapılan operasyonda emniyet mahrem yapılanması içerisinde bulunan Garson kod adlı gizli tanıktan ele geçirilen dijitallerde haklarında örgüt üyesi oldukları yönünde veri girişi bulunan, ByLock içeriklerinde geçen ve yine haklarında örgütsel toplantılara katıldıkları yönünde beyan bulunduğu tespit edilen ihraç emniyet mensubu 27 şüpheli gözaltına alındı.

"2015 Mart alan" başlığı içerisindeki dosyada örgüt içinde yer almayanların "AD", daha önce sohbetlere katılmış ancak irtibatını kesenlerin "C", örgüt üyesi olmayan ancak muhafazakar olduğu değerlendirilerek örgüte dahil etme potansiyeli görülen kişilerin de "Dil" ibaresiyle fişlendiği ortaya çıkmıştı.

O dönem yapılan çalışmalarda SD kartların yüzde 30'luk bölümü açıldıktan sonra deşifre edilen 4 bin 700 FETÖ üyesine Türkiye genelinde operasyonlar yapıldı.

Garson kod adlı gizli tanığın verdiği özel programlarla şifrelenen SD kartların yüzde yüzde 70'lik kısmı Millî İstihbarat Teşkilatı'nın 7 yıl süren çalışmalarıyla açıldı. Çözülen SD kartlardan örgütün 392 bin farklı dosya halindeki tuttuğu 2000 ile 2016 yılları arasındaki 21 yıllık dev arşivi çıktı.

Gizli tanık "Garson" " SD karttaki veriler, Emniyet Teşkilatı içerisindeki kritik birimlere ve üst yönetime mümkün olduğunca örgüte tabi olan kişilerin yerleştirilmesi, örgüt üyelerinden toplanan paraların miktarının tespit edilmesi, sınav sorularının kime verileceğinin belirlenmesinin yanı sıra örgütten olmayan kişilerin de örgüte bakış açısının ortaya konulması amaçları için yapılırdı" dedi.

17/25 Aralık öncesinde FETÖ'nün, Emniyet teşkilatının tamamını kendisine ait bir şirket gibi gördüğünü belirten gizli tanık "bu sürece kadar örgüt rahatlıkla polis okuluna, kolejine, akademisine ilk eleman yerleştirmeden, İl emniyet müdürü ve dair başkanlarının atanmasını bu verilerle yapıyordu. Teşkilat mensuplarının özlük hak ve işlemleri, hatta polis merkezleri amirliklerinin inşaat işlerinden teşkilatın altyapı işlemlerine kadar örgüt tamamına müdahil olurdu" dedi.

KİMİ AĞIR SİKLET KİMİ AMATÖR GÜREŞ...

Garson ifadesinde Emniyet mahrem yapılanması içerisinde FETÖ tarafından görevlendirilen Öğretmen, Zümre Başkanı, Müdür yardımcısı ve Müdürlerin görevleriyle ilgili bilgiler de verirken SD karttan çıkan kodlamalar hakkında bilgi verilmesi istendi. Ele geçirilen dijital veriler içerisinde 14.03.2013 değiştirilme tarihli "C KATI ESKİ BİLGİLER" isimli excel verisindeki açıklamalar sayfasında çıkan şemada ise örgütün geçmişte kullandığı kodlamalar çıktı. Örgütün daha önce A1,A2 gibi kodlar yerine spor dallarıyla ilgili örgüte bağlığı en üst seviyede olan 5-5'lik bağlı polisleri Futbol, 4'lükleri Basketbol, 3'lük olanları Voleybol, ihanet seviyesinde olanların Ağır sıklet, ilgilenirken ayrılanları Amatör güreş, sol görüşlülerin ise su topu olarak kodlandığı ortaya çıktı.

560 BİN PERSONEL HAKKINDA VERİ DEPOLANMIŞ

Emniyet Teşkilatında 21 yıl içerisinde görev yapan 560 bin devlet görevlisi yanısıra rütbeli ve polis memurlarına ait bilgiler yer aldığı SD kartlarda tüm personele verilen kodlar, onlarla ilgilenen mahrem abilerin isimleri, katalog evlilikleri ve özel notlar adı altında kişiyle ilgili veriler bulundu.

AYLIK MAAŞ TAKVİYESİ, SİGORTA ÜCRETİ, AVUKAT ÜCRETİ.....

Veriler arasında çıkan "Adli Davalar Takip" isimli dosyada örgütün deşifre olan örgüt mensubuna ne gibi destekler sağladığıyla ilgili bilgiler yer aldı. Tablo halinde yer alan belgelerde gözaltına alınan örgüt üyesine neden operasyon yapıldığı, kadrosu, sicili, devre bilgisi, örgütteki derecesi, hangi mahkemede yargılanacağı, adli durumu, hangi ilde yaşadığı, avukata ödenen toplam para miktarı gibi bilgilerin yanı sıra medyaya çıkacak yakınının ismi, onun cep telefonu numarası ve işlem gören örgüt mensubu ile ilgilenecek diğer örgüt mensubuna ait bilgilerin yer aldığı görüldü. Kendisinin ve eşinin kullandığı ByLock bilgisi de arşivlenirken, örgütün işlem yapılan kişilere aylık maaş takviyesi ve sigorta ücreti de verdiği ortaya çıktı.

Örgüt tarafından verilen kodlarla ilgili de bilgiler veren FETÖ'nün Emniyet Mahrem yapılanmasının sekretaryasında görev yapan gizli tanık Garson  FETÖ'nün diğer grup ve cemaatlerde bulunan polislere de kod verdiğini belirterek "AİHL kodu Nur cemaatine mensup kişiler için kullanılır. AÜL ve AÖL kodu Ülkücüler için kullanılır; DC örgütün etki alanı dışındaki kişiler için kullanılır; EBL, AL, EB kodları ise Aleviler için kullanılmıştır. ED kodu olanlar ise ehli dünya yaşamı olanlara verilmişti" dedi. Veriler arasında polis akademisindeki öğrencilerin zaaflarına göre tek tek derecelendirildiği görüldü. Öğrencilerin nargile-sigara içen, kızlara düşkün olan, zina yapan, internet düşkünü, içki içen, hırsızlık yapan, arkadaş çevresi kötü olan, kumar ve şans oyunları oynayan diye kodlandığı görüldü.



Veriler arasında örgütün soru hırsızlığı bir kez daha belgelenmiş oldu. Kendisine gösterilen notlarla ilgili ifade veren "Garson" bilgilerin örgüt yönetimince oluşturulan gündem sonrasında sınava girecek Emniyet Genel Müdürlüğü personeline dua adı altında sınav sorularının verilmesiyle ilgili tutulan notlar olduğunu söyledi. Notlarda soruların nasıl verilmesi gerektiğinin tüm örgüt abilerine detaylı anlatılmasının istendiği görüldü.

DEV ARŞİV ŞİFRELİ ODA DA ÇÖZÜLDÜ

SD karttan çıkan çok önemli verilerin küçük bir kısmı, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na gönderildi.

Başkanlık bünyesindeki Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü içerisinde kurulan özel birim, sadece belirlenen personelin giriş yapabildiği şifreli özel çalışma ofisinde 55 bin farklı dosyayı satır satır inceledi.

Yapılan çalışmalarda halen kamu kurumlarında aktif olarak görev yapan mahrem imamlar tespit edildi. Bunların yanı sıra Emniyet teşkilatında da aktif olarak çalışan üst düzey kripto isimler açığa çıktı.

ELEBAŞI GÜLEN'E İÇ İSTİHBARAT SAĞLAMIŞLAR

SD kartta, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e 21 yıl boyunca Türkiye'deki bütün yaşanan gelişmelerle ilgili notlar hazırlanıp Emniyet Teşkilatının başındaki mahrem imam tarafından götürüldüğüne dair raporlar bulundu.

Tüm kumpas operasyonları olmak üzere yapılan çalışmalarla ilgili raporları alan elebaşı Gülen'in, örgüt üyelerine ve yöneticilerine gönderdiği talimatlarında ele geçirilen bilgiler arasında yer aldı.

ÖRGÜTÜN DESTEKLEDİĞİ GAZETECİLER, BÜROKRATLAR

Çözümlemesi yapılan verilen arasında örgüt elebaşının örgüt üyelerine bazı gazetecilere yakın olmaları konularında yaptığı telkinlerde bulunurken, elebaşı Gülen'in bazı gazetecilerin bilgi konusunda desteklenmesi gerektiğini belirten talimatları ile irtibat kurulması gereken siyasi ve bürokrasideki isimleri de Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasına bildirdiği ortaya çıktı.

Bu arada; (İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Bakan Yardımcısı olarak çalışan Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam’ın makamlarında görev yapan Emniyet personelinin görevlerine son verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez birimlerinden Koruma Dairesi Başkanlığı kadrosunda bulunup söz konusu bakan yardımcılarının özel kalemlerinde ve korunmasında geçici görevle çalışan 69 polisin görev onayları sonlandırıldı.)

DEV OPERASYONLAR BAŞLADI KAÇAMAYACAKLAR

KOM Başkanlığı'nda incelenip dosya haline getirilen verilerin ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarıyla paylaşılarak soruşturmayı dönüştürüleceği öğrenildi. Elde edilen veriler sayesinde güvenlik güçlerinin ilk hedefinin hâlen kamuda aktif olarak görev yapan örgütün mahrem imamları ve kilit elemanları ile kasa konumundaki çok gizli teröristler olduğu öğrenildi.

LİNK https://twitter.com/UmutKemal1881/status/1096439161949745152

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın  çözümlediği SD kartların içerisinde yer alan veriler, kripto FETÖ yöneticilerinin deşifre olmasını sağlarken, örgütün elebaşı Fetullah Gülen talimatlarıyla nasıl yönetildiğini de bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

LİNK: İşte Emniyet'in raporlarından Dink davası sanıklarıyla ilgili kayıtlar:

İşte Dink dosyasından çıkan FETÖ'nün A5 listesi! Teslimiyet ve sadakatleri üst seviyede... - Resim : 1
İşte Dink dosyasından çıkan FETÖ'nün A5 listesi! Teslimiyet ve sadakatleri üst seviyede... - Resim : 2
İşte Dink dosyasından çıkan FETÖ'nün A5 listesi! Teslimiyet ve sadakatleri üst seviyede... - Resim : 3
İşte Dink dosyasından çıkan FETÖ'nün A5 listesi! Teslimiyet ve sadakatleri üst seviyede... - Resim : 4

’Garson’dan FETÖ’cülere izdivaç servisi! Hafıza kartından 6 bin kadın ait fotoğraflı arşiv çıktı | MİT’in operasyonunda yeni detaylar