TÜSİAD’ın, MÜSİAD’a gerçekleştirdiği bu ilk ziyaret 1 saat 10 dakika sürdü. Sütlücü’deki Genel Merkez’de saat 15.30’da başlayan ve 16.40’da sona eren görüşmenin ardından Boyner ve Olpak, basının karşısına çıktı. Bu buluşmada birçok konuyu değerlendirdiklerini ve iki derneğin Türkiye’nin iyiliği için çalışan iki bağımsız dernek olduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, aynı amaçlar etrafında çalıştıklarını ve tüm sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman birleşmesi gerektiğini söyledi. Dünyanın zor bir dönemden geçtiğine de dikkati çeken Boyner, bu dönemde Türkiye’nin katma değer ve insan sermayesini nasıl geliştireceğinin önemli olduğunu, iki önemli grup olarak bundan sonra da görüşmeye devam edeceklerini belirtti.

“SERMAYENİN RENGİ OLMAZ”

2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek

Soruları da yanıtlayan Boyner, MÜSİAD’ın 28 Şubat döneminde “yeşil sermaye” olarak nitelendirilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Gerçekten sermayenin rengi olmaz. Böyle bir ayrım zamanında yapıldıysa da ‘çok yanlış yapıldı’ diye düşünüyorum. 28 Şubat sürecinde bir sürü yanlış yapıldı. Her demokrasinin kesintiye uğradığı zamanda doğru yapılmasına imkan yok” diye yanıtladı.

“DİYALOĞUMUZ SÜRECEK”

Boyner “Bu diyalog düzenli bir diyalog mu olacak?” sorusu üzerine, “Haftada bir görüşelim diye bir şey kararlaştırmadık. Ancak gerektiği noktalarda diyalogumuz sürecek. Diyaloğumuz hiç yoktu diyemeyiz. Türkiye'de, dünyadaki düşük büyüme ve biraz da batıdan doğuya demografik değişimlerin yaşandığı bu süreçte, bizler gibi üreten, istihdam yaratan kurumların daha çok konuştuğu bir dönem yaşanmalı” yanıtını verdi. Boyner, Hatay bölgesinde yaşanan sıkıntıların ise hem iş örgütleri, hem de kendileri tarafından hükümete söylendiğini belirterek, “Bizi yönetenler de sıkıntıların farkında” değerlendirmesinde bulundu. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise STK’ların ne kadar önemli olduğunu son dönemde gördüklerini, her türlü işbirliğine dün olduğu gibi bugün de hazır olduklarını açıkladı. Diğer taraftan, MÜSİAD’ın eski Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, TÜSİAD’a ilk ziyaretini Ümit Boyner başkan olduğunda, 2010 yılında gerçekleştirmişti.



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/tusiad-dan-musiad-a-tarihi-ziyaret-sermayenin-rengi-olmaz/ekonomi/ekonomidetay/20.11.2012/1630133/default.htm