Gülsoy : "Her yol Kocasinan’a çıkıyor, Kocasinan’dan geçiyor" Gülsoy : "Her yol Kocasinan’a çıkıyor, Kocasinan’dan geçiyor"

Okan Üniversitesi’nde kendi adına kurulan Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi kapsamında ders vermek üzere Türkiye’ye gelen Nobel Ödüllü Ekonomist Prof. Dr. Muhammed Yunus, onuruna Çırağan Sarayı’nda verilen yemekte başta Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

‘Türkiye daha başarılı’
Konuşmasında mikrokredi uygulamalarının Türkiye’de hızlı bir şekilde geliştiğini belirten  Yunus, “Başbakan ve hükümetin desteğiyle mikrokredi uygulamaları diğer ülkelere göre daha başarılı oldu. Bazı ülkelerde hükümetin üst kademeleri konuyla bu kadar ilgilenmedi. Türk hükümeti ve bu projeye destek veren Okan Üniversitesi, tüm ülkelere ve üniversitelere örnek oldu” dedi.
Prof. Yunus, Okan Üniversitesi’nde kendi adına kurulan Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi kapsamında bugün 10.00-11.30 saatleri arasında Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde öğrencileriyle buluşacak.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/-turkiye-mikrokredide-daha-basarili-oldu-/gundem/gundemdetay/10.12.2012/1639578/default.htm



Etiketler: Türkiye , Avrupa , Tuzla , Egemen Bağış , Başmüzakereci , Avrupa Birliği , Ekonomist , Çırağan Sarayı , Okan Üniversitesi , Egemen