Davayı kazanan Demir, bugüne kadar ödediği dosya masrafı ve aidatları alırken, kararın kesin olduğunu ve emsal teşkil ettiğini belirtti.

Zabıta memuru Sinan demir, Gölbaşı Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Gölbaşı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, tüketiciyi haklı bulurken alınan dosya masrafının iade edilmesi gerektiği yönünde karar verdi. Banka karar zerine itiraz ederek dava açtı. Ankara 3'üncü Tüketici Mahkemesi'nde görülmeye başlayan dava, tüketici lehine sonuçlandı. Mahkeme, 'Satıcı ve sağlayıcının tüketici ile müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır' hükmüne yer verdi.

Sinan Demir, mahkemenin lehine sonuçlanması ile birlikte kesilen dosya parası 262.5 TL'yi geri aldı. Demir, bu kadarın kesin olduğunu ve emsal oluşturduğunu belirterek şöyle dedi:

"8-9 yıldır kredi kartı kullanan birisi olarak söylüyorum, bankalara ödediğim tüm aidat ve kesintileri geri aldım. Bütün tüketicilere buradan çağrı yapmak istiyorum. Hiçbir şeyden çekinmeyip, haklarını arasınlar. Muhakkak kazanan kendileri olacaktır. Umarım bu konuda köklü yasal düzenlemeler yapılır ve bankalarla tüketiciler karşı karşıya gelmez."

Eti Maden personel alımı yapacak Eti Maden personel alımı yapacak

Sinan Demir, Gölbaşı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Ankara 3'üncü Tüketici Mahkemesi'ne teşekkür ederek, çıkan karardan mutlu olduğunu belirtti.



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/mahkemeden-tuketicileri/ekonomi/detay/1718931/default.htm



Etiketler: Ankara , sözleşme , Gölbaşı , aidat , müzakere , 2011 , istiyorum