Saadet Partisi  Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından TBMM 'ye geçtiğimiz gün sunulan KYK borçları kanun teklifinin detayları belli oldu. Bugün Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'nin tam metni açıklandı.

KYK borcunun silinmesini bekleyen binlerce üniversite öğrencisi ve mezunu hükümetin bu konuda attığı adımları heyecanla takip ediyordu.

Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine , öğrencilik dönemleri ile sınırlı olmak üzere temin edilen kredilerin geri ödenmesi, tahsil edilmesi konusu ciddi bir sorun haline gelmiştir ifadelerininin kullanıldığı kanun teklifinin Tam Metni şu şekilde:

TEKLİFİN TAM METNİ

KYK borçları ile ilgili verilen teklifte işsiz olan vatandaşların kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi talep edildi.

Kanun teklifi ile öğrencinin kredi borcunun eğitim süresince aldığı toplam paranın iki katını geçmemesi,kredi borcu takibe girenlerin ise borçlarının düzenlenmesi amaçlandı.

Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı

Saadet Partisi Milletvekili tarafından verilen söz konusu kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyonda görüşülecek teklifin kabul edilmesi sonrası teklif Genel Kurula gelecek.