İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı

Halkbank ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Halkbank'ın kredileri 89 milyar TL'ye ulaşırken, ilk çeyrek net kârı 713 milyon TL oldu. Halkbank, 2013 yılının ilk çeyreğinde nakdi kredilerini yılsonuna göre yüzde 4,7 artırarak 69 milyar TL'ye yükseltti. Banka'nın mevudatı da mart sonunda 80 milyar liraya yükseldi. Tüm faaliyet alanlarında iştiraklerle birlikte eş oranlı büyüme planladıklarını vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, yeni bir katılım bankası kurmanın, Halkbank'ın 2013 hedefleri arasında olduğunu söyledi.

İlk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 22,9 seviyesinde gerçekleşen özkaynak kârlılığı ile verimliliklerini koruduklarını ve sektörün en verimli bankalarından biri olduklarını ifade etti.

2013 YILINDA KATILIM BANKASI KURACAK

Yeni bir katılım bankası kurmanın, Halkbank'ın 2013 hedefleri arasında olduğunu belirten Aslan, ""Bir yandan mevcut çalışmalarımıza devam ederken bir yandan da 75 yıllık deneyimimizle bankacılığın yeni bir kolunda, katılım bankacılığı alanında faaliyet göstermek için ilk adımımızı attık. Gerçekleştireceğimiz bu yatırımla birlikte hem ülke ekonomisine katkımızın hem de kârlılığımızın artmasını hedefliyoruz. Katılım bankacılığı sektörünün Bankamızla beraber büyüyeceğine inanıyoruz." Aslan, tüm faaliyet alanlarında eş oranlı büyümenin anlamlı olduğunu belirterek "Bu sebeple iştiraklerimiz ve onların performansı da iş planlarımızda her zaman önemli yer tutuyor. 'Finansal süpermarket' yaklaşımımız da bunu gerektiriyor. Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarının yüksek hizmet kalitesinde karşılandığı bir kurum olmayı hedefliyoruz" dedi.

PARAF KART CİROSU %46 ARTTI

Aslan, Paraf'ın dört ay gibi kısa bir sürede büyük başarı yakaladığını vurgulayarak, ""Paraf'ın lansmanından bu yana kredi kartı sayımız hedeflerimizin üzerinde bir artış gösterdi ve kredi kartı ciro artışımız yüzde 46'ya ulaştı. Bizi mutlu eden bir diğer gelişme de üye iş yeri ve POS sayılarımızdaki hızlı artış oldu. Mart sonu itibariyle üye işyeri sayımız 105 bine, POS sayımız 116 bine yükseldi. 2013 sonunda 3 milyon kart adedine ulaşmayı ve kredi kartı pazarındaki payımızı 5 yıl içinde yüzde 6'ya çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

3 AYDA 25 YENİ ŞUBE

Banka, büyüme stratejileri çerçevesinde yılın ilk üç ayında açtığı 25 yeni şubeyle toplam şube sayısını 841'e yükseltti. İstanbul'da faaliyet gösteren Genel Müdürlük birimlerini 2012 Temmuz ayında Ataşehir'deki yeni Genel Müdürlük binasında tek bir çatı altında birleştiren Halkbank'ın Ana Sözleşmesi'nde kayıtlı olan merkezi, 29 Mart tarihinde gerçekleşen Genel Kurul'da yapılan düzenleme ile İstanbul olarak değiştirildi.

 



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/halkbank-in-ilk-ceyrek-kari-713-milyon-tl/ekonomi/ekonomidetay/24.04.2013/1697867/default.htm



Etiketler: İstanbul , Halkbank , Ataşehir , POS , 2012 , 2013