Milyonlarca kişini beklediği EYT düzenlemesinde kritik düğüm çözüldü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de yaptığı konuşmada EYT ile ilgili detayları paylaştı. EYT işi resmen bitti, emeklilerin ne kadar maaş alacağı belli oldu. 2 milyon 250 bin kişinin bu haberle bayram edecek. Peki EYT'de yaş sınırı olacak mı? EYT kimleri kapsıyor? 2023 emekli maaşları ne kadar olacak? İşte 7 soruda EYT ile ilgili tüm detaylar...

2 milyon 250 bin kişinin beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de yaptığı konuşma ile son noktayı koydu.

Milyonlar bu haberle bayram edecek, EYT işi resmen bitti. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yaptığı açıklamada, EYT'de yaş şartını kaldırıldığını ifade etti. Bu haberle milyonlarca kişi EYT ile ilgili detayları sorgulamaya başladı. Peki EYT'de yaş sınırı kalktı mı? EYT kimleri kapsıyor? Emeklilik maaşları ne kadar oldu? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

EYT'DE YAŞ SINIRI KALKTI!
2023 yılına sayılı günler kala EYT düzenlemesine ilişkin detaylar netleşmeye başladı. 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı EYT ile ilgili flaş gelişmeler gelmeye başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi duyurdu. EYT'de yaş sınırı kalktı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan EYT açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, "Yaş şartı aranmadan yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızın daha emekli olma hakkına kavuşmasını sağlayan emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenleme ülkemize, milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olsun." dedi.

7 SORUDA EYT İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR
Yapılan açıklamalar sonrası vatandaşlar EYT ile ilgili paylaşılan detayları sorgulamaya başladı. Peki EYT'de yaş sınırı kalktı mı? EYT kimleri kapsıyor? EYT düzenlemesi ne zaman gelecek? Emekli maaşları ne kadar oldu? İşte 7 soruda EYT ile ilgili tüm detaylar.

YENİ EYT YASASI KİMLERİ KAPSIYOR?
Türkiye'de yeni EYT yasası 9 Eylül öncesinde sigorta olan tüm kişiler kapsam altında oluyor. Bu tarih sonrasında ki hizmet başlangıcı olan kişiler ise düzenlemeden yararlanamayacak.

Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi

EYT şartları 9 Eylül 1999 öncesi işe giriş olanlarda;
Kadınlar için 5000 ve 20 yıl sigortalılık süresi
Erkekler için 5000 prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi olan herkes emekli olacak.

PRİM GÜNÜ EKSİK OLANLAR
Prim gününü dolduramayan vatandaşlar doğum borçlanması ve erkekler için ise askerlik borçlanmasının önü açılacak. Eksik günler bu sayede tamamlanacak.

SİGORTA SÜRESİ DOLMAYANLAR NE YAPACAK?
Primi dolduran fakat sigortalılık süresini dolduramamış kişiler sürelerini doldurur doldurmaz emekli edilecek.

KAÇ KİŞİ YARARLANIYOR?
Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkına kavuşacak

EMEKLİ OLUP ÇALIŞANLAR İÇİN SON DURUM
Emekli olup sonrasında da çalışmaya devam edecek vatandaşlar için sigorta prim teşvikleri getirilecek ve emekli olanlar için de şirketlerin ödeyecekleri primler düşecek.

KIDEM TAZMİNAT DESTEĞİ VAR MI?
Emekli olacak vatandaşların da hak kazandığı kıdem tazminatları için de işverenlere destek verilecek. İşverenlere Kredi Garanti Fonu adı altında kredi imkanı sunulacak.

YENİ YASA NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?
Düzenleme ilk olarak Meclis'e intikal edecek ve sonrasında ise Ocak ayında görüşülecek. EYT'nin yürürlüğe girme tarihinin ise 1 Ocak 2023 olması bekleniyor.

EYT'LİLER EMEKLİ MAAŞI İÇİN BANKA SEÇİMİ YAPACAK
EYT düzenlemesi ilk emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten veya emeklilik işlemleri sırasında SGK'da seçebilecek. Böylece EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak.