Vural, dilekçesinde, banka promosyonu davasına atanan bilirkişinin banka müdürü olmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. AİHM’in emekliler lehinde karar vermesi halinde, 9.5 milyon emeklinin banka promosyonu için mahkemelere başvurmasının yolu açılacak.
Vural, kamu çalışanları gibi emeklilere de banka promosyonu verilmesi için dava açmıştı. Davanın  reddedilmesi üzerine Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozmuş ve dava yeniden görülmüştü.
10. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin ilk kararında direnmesi üzerine, Yargıtay da kararı onaylamak zorunda kalmış, emekliye promosyon ödenmesi talebi geri çevrilmişti. AİHM dilekçesinde,Vural, emekli maaşını aldığı bankanın anayasal ve yasal hükümleri yerine getirmediğini, hukuka ve vicdana aykırı uygulama ve haksız eylem nedeniyle 3 bin TL’lik zarara uğradığını savundu.
Vural, Türkiye’nin AİHM’in güvenciye aldığı ayrımcılık yasağı ve mülkiyet hakkı konusunda pozitif yükümlülüğünü yerine getirmediğini belirtti.

İşsizlik rakamları açıklandı İşsizlik rakamları açıklandı


Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/emeklinin-banka-promosyonu-aihm-de/ekonomi/ekonomidetay/19.03.2013/1682109/default.htm



Etiketler: Türkiye , Avrupa , yargıtay , AİHM , İnsan Hakları , promosyon , İnsan Hakları Mahkemesi , ayrımcılık