Yenibiriş isimli iş ilanı sitesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Sitede yer alan bir ilan, birçok kullanıcının tepkisini çekti. Çünkü ilanında kullanıcı, aylık 8 bin lira maaşla metres arıyor.




İlanda bilgileri gizli tutulması tercih edilen şirketin, sadece İstanbul Anadolu Yakası'nda olduğu görülüyor. 

Bu Haber,Kariyer Basamaklarını İffeti,Azmi ve Zekâsıyle Tırmanmaya Çalışan Ülkemin Şerefli Kadın Ve Kızları İçin İçinde Bulundukları Ülke'nin Birçok İşadamı ve Yöneticisi'nin Mantığı ve Bakış Açısını Analaması ve Ona Göre Hareket Edebilmesi Adına Çok Net Bir Örnektir...
EY YÖNETİCİSİNE DEĞER VEREN ŞİRKET YÖNETİCİNİZ ABAZA KALDIYSA EŞLERİNİZİ YOLLAYIN...
İlanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Şirket yöneticimiz için yarım gün, öğlen saatlerinde, birlikte yemek yiyip, sohbet edebileceği, güler yüzlü, saygılı, arkadaş canlısı bir çalışanı olmasını istemektedir. Yöneticimize gerekli saygı ve özveri verebilecek 'Arkadaş çalışana' ihtiyacımız bulunmaktadır."
"Sekreter, yönetici asistanı, metres" başlığını taşıyan ilanda, adaylar için ise aranan nitelikler olarak şunlar gösterildi:
"Cinsiyet: Bayan,  Yaş: 18-25 arası,  Maaş: 8000 TL/ay, Çalışma saatleri: 11:00 - 14:00"

Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor

[Haber görseli]

 İLANI SERVİS EDEN ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: İLAN KALDIRILDI
Söz konusu ilan üzerine şirketin genel müdürü Eren Çamlıkaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada ilanın yayından kaldırıldığını belirtti.
"Bu çirkin ilanı ilk şikayette kaldırdık. İnsanların iyi niyetine olan güvenimiz sebebiyle kısıtlayıcı değil, reaktif bir tutum sergiliyoruz." diyen Çamlıkaya'nın açıklamaları şöyle:
Sitemiz kurumsal üyelerinden bir firma, 3 Kasım 2017 Cuma günü platformumuzda toplumsal ahlaka aykırı, kadını aşağılayan bir ilan vermiştir. İlan fark edilip hemen yayından kaldırılmış ve firmanın üyeliği iptal edilmiştir.
İlgili kuruma karşı hukuki bir süreç başlatılmış, firma ve kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu ilan ile kasıtlı olarak şirketimizin itibarı zedelenmek istenmiştir.
Kurumsal üyeliklerde ilanların kontrol mekanizması geriye dönüktür. Bu aşamada kurumların ve yöneticilerinin iyi niyetine olan güvenimiz sebebiyle şirketimiz tarafından kısıtlayıcı değil reaktif bir tutum sergilenmektedir.
Yenibiris.com olarak kadınla ilgili konulara karşı ne kadar hassas olduğumuzu, bugüne kadar yer aldığımız onlarca sosyal proje ile tüm kamuoyu bilmektedir.
Bu yapılan çirkin harekete alet olmayacağımızı özellikle belirtmek isteriz. Kadını bu denli küçük düşüren bir ilanın ne bizim ne de başka bir platformda asla ve asla yer alması mümkün değildir. 
 İşte bu nedenle seyirci kalmayacağız... toplumsal kurallara aykırı davrananlara, iş hayatında ahlak ve etik dışı olanlara, kadını aşağılayanlara şiddetle karşı duracağız çünkü biz
... #seyircikalmayacağız 
(TEŞEKKÜRLER YENİBİRİŞ.COM)

[Haber görseli][Haber görseli][Haber görseli][Haber görseli]


 
HABERDEKİ HİÇ BİR ŞAHISLA ZİNHÂR ALAKASI OLAMAYAN


BİR SÖZ SARFETMEK GELDİ BİRDEN BİRE İÇİMİZDEN...