Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Performansı, Küresel Vizyon ve Etki ,Bilimsel Yayıncılık Faaliyetleri Değerlendiren Uluslararası SCIMAGO Üniversitelerin ve Araştırma Odaklı Kurumların Değerlendirilmesi ve Sıralamasını İlan Eden İspanyol danışmanlık şirketi SCIMAGO Instıtutıons Rankıngs 2023 Sıralama Sonuçlarını Hatalı Duyurdu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünce 30.03.2023 Tarihinde Yerel ve Ulusal Basınla Paylaşılan ve Üniversitenin Koordinatörlüğe ait web  sayfasında ilan edilen KMÜ SCIMAGO 2023 SIRALAMASINDA BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI ) başlığıyla servis yapılan haberde;

Dünyada en önemli uluslararası üniversite sıralama indekslerinden olan SCIMAGO Instıtutıons Rankıngs 2023 sıralama sonuçları açıklandı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) açıklanan sonuçlara göre Türkiye üniversiteleri arasında 42’nci sıraya yerleşti.

Üniversitelerin araştırma, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki performansları ölçülerek değerlendirilen sonuçlara göre KMÜ bir önceki yıla göre 69 basamak birden yükselerek 42’nci sırada yerini aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, en önemli kurumsal yükselme göstergesini çevre biliminde göstererek bu alanda 2’nci sıraya yükseldi. Ayrıca Makine Mühendisliği ve Bitki Biliminde 4’üncü, enerji alanında 8’inci ve Zirai ve Biyolojik Bilimler alanında ise 9’uncu sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, SCIMAGO 2023 sonuçlarına göre üniversitenin farklı alanlarda dereceler elde ettiğini vurgulayarak, “Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Üniversitelerin yer aldığı sıralamaya https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR adresinden ulaşılabilir." ifadeleri kullanılarak Bilim camiasında kabul gören bir atıf veri tabanı olan SCOPUS’da yer alan çalışmalar üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 69 basamak birden yükselerek 42 sırada yerini aldığı,Çevre Biliminde 2. sırada Makine Mühendisliği ve Bitki Biliminde; 4'üncü, enerji alanında 8’inci ve Zirai ve Biyolojik Bilimler alanında ise 9’uncu sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attığı rakamsal değer olarak da belirtildi.

BU BİLGİLERİN HİÇ BİRİ DOĞRU DEĞİL!

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin durumunu görmek için verilen link'e tıklayan (Üniversitelerin yer aldığı sıralamaya https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR adresinden ulaşılamadı) okuyucular her nedense bir türlü KMÜ'ne rastlayamadılar.

ONGUNHABER ARAŞTIRDI VE SIRALAMADA KMÜ'NİN YERİNİ BULDU

Dikkatsiz ve özensizce servis edildiğini düşündüğümüz habere konu olan sıralamada, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin durumunu gösteren link:https://www.scimagoir.com/institution.php?idp=90183 bu link.

Bilim camiasında kabul gören bir atıf veri tabanı olan SCOPUS’da yer alan çalışmalar üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin SCIMAGO 2023 sonuçlarına göre sıralamada 45. sırada yer alan KMÜ hakkında servis edilen diğer sıralama bilgileri'nin de doğru olmadığı görüldü.

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin SCIMAGO 2023 sıralamasındaki gerçek durumuna link:https://www.scimagoir.com/institution.php?idp=90183 tıklanarak ulaşılabilir.

ONGUN HABER ekibi olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü ve Bahsekonu haberi yanlış bilgilerle özensizve dikkatsizce servis ettiği kanısında olduğumuz Birim sorumlularını( aşağıdaki veriler eğer gerçek değilse),hakkımızda suç duyurusunda bulunmaya ve haberimize "Tekzip" göndermeye DAVET EDİYORUZ.

Eğer haberimiz ve içerğindeki verileri tezip edemezlerse KENDİLERİNİ KINIYOR VE DAHA DİKKATLİ VE ÖZENLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ.

SAYIN REKTÖR PROF.DR. MEHMET GAVGALI'NIN DA TEYİTLERİ ALINMIŞ ÖZEN GÖSTERİLMİŞ BİLGİLERİN HABER OLARAK SERVİS EDİLMESİNE DİKKAT ETMESİ GEREKTİĞİ İNANCINDAYIZ. REKTÖR BEY DOĞRU BİLGİ İTİBAR VE GÜVEN SAĞLAR LÜTFEN DİKKAT!!!

( X ) YALNIŞ

 

( + ) DOĞRU

( + ) DOĞRU

( + ) DOĞRU

MEB'in sınavlarına uluslararası tescil MEB'in sınavlarına uluslararası tescil

Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Adaylığını Açıkladı.