Cumhurbaşkanlığı Kararı ile özel okullarda KDV oranı yüzde 8'den 1'e düşürüldü. Veliler indirimin kayıt sonrası yapılmasına tepki gösterdi. Özel okullarda KDV indirildiğine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı.

Özel okullarda yüzde 8 olan KDV yüzde 1’e çekildi. İndirim 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında arasında verilen eğitim için geçerli olacak. Özel üniversiteler için de geçerli olan bu kararın zamanlaması bir çok soru işaretlerine neden oldu.

TÜBİTAK’ın özel çağrısına DEÜ damgası TÜBİTAK’ın özel çağrısına DEÜ damgası

Kararda, “Üniversite ve yüksekokullar ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 tarihleri arasında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için bu kararın birinci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanır” denildi.

OKUL ÜCRETLERİNE NASIL YANSIYACAK?
Uzaktan eğitim nedeniyle veliler özel okullardan indirim talep ederken, özel okullar da KDV indirimi talebinde bulunmuştu. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal "Milli Eğitim Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklarımızdan özel okullara KDV indirimi getirilmesini, KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini talep ediyoruz. KDV indirimi direkt velilerin okullara ödediği ücretlere yansıyacak bir şeydir" demişti.KDV indiriminin, çocukları özel okullarda eğitim alan velilere de olumlu yansıyacağını anlatan Dal, sözlerini şöyle sürdürdü: "KDV yüzde 8 şu an. Örneğin yıllık ücreti 20 bin lira olan bir okul için veliler, bunun içinde yaklaşık bin 800 lira KDV ödüyor. 20 bin liranın bin 800 lirası direkt devlete KDV olarak gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.