NNYÜ’de “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konferansı NNYÜ’de “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konferansı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2010’dan bu yana yürüttüğü, KPSS eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek sınavı sorularının sızdırıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada “şüpheli” sayısının 9 bin 240 olduğu ortaya çıktı.

 

10-11 Temmuz 2010’da yapılan KPSS’den sonra, Genel Yetenek sınavından bin 29 adayın, Eğitim Bilimleri sınavından ise 350 adayın tüm sorulara doğru yanıt vererek tam puan aldığı ortaya çıktı.


Savcılık soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarıyla soruşturma başlattı. 2010’dan bu yana “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve örgütlü olarak sahtecilik”suçlarından sürdürülen soruşturmada, adayların yanlış hesaplamalar yapmasına karşın doğru yanıtları işaretledikleri, adayların kitapçıkları üzerindeki karalama ve yazıların silindiği, değiştirildiği gibi iddialar günyüzüne çıktı. Soruşturma sürerken adayların üzerinde karalamalar yaptığı kitapçıkların, ÖSYM’den savcılığa gönderilen yazı ve savcılığın onayı ile imha edildiği öğrenildi.

SORULARI GÖRMEK  VE KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HTS KAYITLARI İNCELENİYOR 
Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Yücel Erkman’ın dosyayı devralmasının ardından soruşturmanın seyri değişti. Erkman, suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilebilmesi için, başka suretle delil elde etme imkanı bulunmadığından, sınavda 120 sorudan 110 ve üzeri soruyu doğru yanıtlayan 2 bin 676 kişi ile birlikte daha önce 564 şahsa ait telefon numaralarının HTS kayıtları ile yapılan analiz çalışması sonucunda tespit edilen 40 kişi olmak üzere toplam 2 bin 716 kişinin GSM numaraları üzerinde gerekli araştırma yapmak üzere 1 Haziran-1 Ağustos 2010 arasındaki HTS araştırması istedi. Erkman’ın talebi mahkemece kabul edildi.
 
Soruşturmada, 2 bin 676 kişi ile daha önceden hakkında soruşturma bulunan 564 kişiyle birlikte toplam 3 bin 240 kişinin şüpheli olarak soruşturulmasına devam ediliyor. Soruşturmanın, HTS raporuyla şekillenmesi ve ardından şüpheli ifadelerinin alımına geçilmesi bekleniyor.

KPSS soruları çalındı mı? Evet Çalındı,Soruları yayınlıyoruz!

2012 KPSS devam ederken,adaylar sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavına girdikleri anda bile,Sınavda çıkmış olan sorular hala internet ortamında yayınlandı.

Sınavda çıkan soruların yer aldığı sayfalar fotoğraf olarak yayımlandı. Ancak yayımlanan sayfalar sınav kitapçığının birebir görüntüsü değil. Zira servis edilen sınav kitapçığı iki sütunlu ve her sütunda 2 veya 3 soru bulunuyor.
ÖSYM KPSS'de çıkan soruları henüz yayımlamadı. Ancak çıkan soruların tamamına yakını  internet sitelerine düştü.
www.beyazkalem.com.tr adlı internet sitesi de Genel Kültür sorularını yayınladı. Beyazkalem Yayınlar Müdürü  "bu soruları biz yayınladık soruları internetten bulduk" dedi. Dereli, "Hangi siteden buldunuz sorusunu" sorusunu  ise yanıtsız bıraktı.

Para karşılığında bu soruların verildiği de ortaya atılan iddialar arasında.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU KONUYA HASSASİYETLE EĞİDİĞİ İÇİN KENDİSİNDEN ALDIĞIMIZ CESARETLE SORU HIRSIZLIĞINI BELGELİ OLARAK YAYINLIYORUZ.

Adı geçen yayınevi'nin internet sitesindeki soruları aşağıdaki yazının üzerine tıklayın ve 2012 Kpss soruları ile karşılaştırın demek isteğimizi çok net göreceksiniz.



T.C'NİN HAKİM VE SAVCILARINA ÇAĞRI:
BU HABER BİR İHBARDIR, İHBAR KABUL ETMEYEN HAKİM VE SAVCILARDAN BU DURUMUN HESABIN ÇOK YAKINDA HEM TÜRKİYE KAMOYU,HEM SİYASAL ERK, HEMDE DÜNYA KAMUOYUNCA TEK TEK SORULACAKTIR.

ÇOK YAKINDA MAHKEME KORİDORLARINDA, ELLERİ KELEPÇELİ CEZAEVLERİNE GÖTÜRÜLEN HAKİM VE SAVCILAR GÖREBİLRİZ...


SORULARI GÖRMEK  VE KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ