Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ermenistan'ın yapmış olduğu provokasyonlar sebebiyle sınır tarafında çatışmalar yaşanıyor. Azerbaycan, geçtiğimiz yıl verdiği büyük mücadelenin ardından Karabağ bölgesini 30 yıllık işgal sonrası geri almıştı.

12 Eylül gecesi Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Taşkent, Kulgar ve Laçın'a yaygın bir saldırı başlattı. Hemen ardından Azerbaycan’a ait Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönünde büyük çaplı sabotaj eylemi gerçekleştirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı bilgiye göre bu gece yarısı Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin birlikleri Azerbaycan-Ermenistan sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde provokasyona girişti. Ermeni silahlı kuvvetlerinin bölücü grupları gece karanlığında Azerbaycan ordusunun kullandığı güzergaha ve diğer boş arazilere tuzaklı mayın döşeme girişiminde bulundu. Bu sırada Azerbaycan askerlerinin durumu fark etmesiyle karşılıklı ateş açıldı.

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alındı. Saldırı sonucu askeri personel arasında kayıplar, askeri altyapıda hasarlar meydana geldi.

Çatışma nedeniyle Azerbaycan tarafından şehitlerin, Ermenistan taraftan ise çok sayıda can kaybının olduğu öğrenildi.

Ermenistan Silahlı kuvvetlerinin provokasyonlarının ve askeri tehditlerinin önlenmesi ve Kelbecer ile Laçın bölgelerinde altyapı çalışmalarında görev alan sivil işçiler de dahil olmak üzere tüm personelin güvenliğini sağlamak amacıyla Azerbaycan Ordusunun gereken tüm tedbirleri kararlılıkla aldığı bildirildi. Ermenistan’ın provokasyonu sonucu sınırda başlayan çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Tarafından Vurulan Ermenistan Askeri Yerleşimleri

Resmi olmayan askeri kaynaklara göre, Azerbaycan birlikleri Ermenistan'ın savunma sistemini iki S-300 hava saldırısından imha etti.Türkiye'ye ait Bayraktar TB-2 SİHA'lar Azerbaycan sınırından havalandı.

Ermenistan Başbakanı Nicolas Paşinyan, Rusya lideri Vladimir Putin'i aradı.hükümetin acil bir oturumunu düzenlediği bildirildi.Ermeni kaynaklar Azerbaycan Ordusuna "Ateşkes "Çağrısı yapma kararı aldı.Azerbaycan Ordusu belirlediği hedfleeri vauramaya devam ediyor.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü