Terör örgütü pkk ve dem Parti, olası fesih kongresine ilişkin açıklama yaptı. Terör örgütü ve siyasi uzantısı, pkk elebaşı öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi. dem Parti’den pkk’nın fesih kongresine ilişkin açıklama yapıldı.
“Nisan sonu” gibi bir takvim belirtmediklerinden bahseden Grup Başkanvekili gülistan kılıç loçyiğit, “Hızlı olunması konusunda herkesin beklentisi var. Bizim de böyle bir beklentimiz var.” dedi.
Sürecin başındaki olduklarını dile getiren koçyiğit, “İlerlenmesi için hızlı atılması gereken adımlar var.” diye konuştu.
“Olması gereken, temel talebimiz, fikir özgürlüğüdür.” diye konuşan koçyiğit, “Bugun yapılması gereken, hiçbir yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayan, mevzuatta tek bir virgülü oynatmadan yapılacak şeyler var. Bunlar hızlıca çözülsün. Sonra konuşulacak çok şey var.” ifadelerini kullandı.
“Ayrımcı uygulamaların kalkması” gerektiğini belirten koçyiğit, “öcalan’ın özgürlüğünü umut hakkını da konuşmamız gerekiyor.” dedi.
pkk ’DAN AÇIKLAMA
Terör örgütü pkk’dan da konuya dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada, öcalan’ın “özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşarak parti kongresini yönetir hale gelmesinin beklendiği” ifade edildi.
pkk’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Hareket ve halk olarak biz, önder apo’nun 27 Şubat tarihli ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nı tümüyle sahiplendik ve geçen iki aylık süre içinde de doğru anlamaya ve başarılı uygulamaya çalıştık. 1 Mart ve Newroz açıklamalarımızda bu durumu ve tutumumuzu net bir biçimde ortaya koyduk.
AKP iktidarının oyalamalarına ve askeri saldırılarına rağmen, bu açıklamalarda ifade ettiğimiz karar ve tutumu sürdürüyoruz. Çözmeye çalıştığımız sorunların zorluğunu bildiğimiz için acele etmemeye ve süreci bozan taraf olmamaya çalışıyoruz.
dem parti İmralı heyeti iyimser açıklamalar yapıyor. önder apo’nun umutlu olduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü duyuyoruz. Fakat 27 Şubat tarihli çağrıda belirtilenlerin yapılabilmesi için bize ulaşan somut bir şey henüz yok. Bu durumun değişmesini, önder apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşarak herkesin dört gözle beklediği parti kongresini yönetir hale gelmesini diliyoruz.” denildi. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Burada halkımızı ve dostlarımızı bir kez daha uyarmak ve 27 Şubat tarihli Çağrı’yı doğru anlayıp başarıyla uygulamaya çağırmak istiyoruz. Çok açık ki, 27 Şubat tarihli Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı, devlet ya da iktidarın bize bir şeyler vermesini bekleme çağrısı değildir. Tersine toplumu özgürlük ve demokrasi bilinciyle eğitme, örgütleme ve demokratik eylemli kılma çağrısıdır. Barış da bununla kazanılır, demokratik toplum haline de ancak bu temelde gelinir. O halde hiç kimse kaygı belirtme ve bekleme durumunda olmamalıdır; 1 Mayıs’ın birlik, dayanışma ve mücadele özüne de uygun olarak tüm ezilenlerin demokratik toplumcu bilincini, örgütlülüğünü ve birliğini geliştirmek ve her şeyi bu temelde kazanmak üzere herkes seferber olup çalışmalıdır.
Kaynak: ONGUN HABER