Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çekmeköy'de uğradığı saldırı sonucu vefat eden öğretmen Fatma Nur Çelik için başsağlığı dileklerini ileterek, öğretmenlere yönelik şiddetin hiçbir mazereti olamayacağını vurguladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çekmeköy'de bir lisede uğradığı menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden Fatma Nur Çelik için, merhum öğretmenin ailesi ve yakınlarına sabır dileyerek, eğitim camiasına başsağlığı temennisinde bulundu.

Diyarbakır'da 217 bin kök kenevir ve skunk imha edildi
Diyarbakır'da 217 bin kök kenevir ve skunk imha edildi
İçeriği Görüntüle

'Elleri öpülesi öğretmenlerimize yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti olamaz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, 'Bırakın şiddeti; Hz. Ali Efendimizin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' buyurduğu öğretmene, hocaya yönelik saygısızlık etmek bile inancımızda ve kültürümüzde kabul edilmez bir davranıştır' ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili adli ve idari süreçlerin başlatıldığını belirten Erdoğan, failin hak ettiği cezayı alması için gerekenin yapılacağını vurgulayarak, Ayrıca, aynı saldırıda yaralanan öğretmen ve öğrenci için de Yüce Allah'tan acil şifalar diledi.

Kaynak: RSS