WhatsApp Kullanıcılarına Kötü Haber! WhatsApp Kullanıcılarına Kötü Haber!
Özellikle geçtiğimiz 5 sene içerisinde hemen hemen her gün yeni bir teknolojik gelişme ile karşılaşmaya ve bu gelişmelere hiç zorluk çekmeden alışmaya başladık. Eskiden herhangi bir ürün ile karşılaştığımızda önce biraz çekinirdik ancak günümüzde hiç teknoloji bilgisi olmayan kişiler bile akıllı telefonların öncülüğünde teknoloji bağımlısı olmaya başladı. Bugün sizlere gencinden yaşlısına son dönemin vazgeçilmezlerinden biri olan dokunmatik ekran ile ilgili müthiş bir gelişmenin müjdesini vereceğim.
 
Teknoloji devleri arasında yer alan Fujitsu, çevrenizde bulunan herhangi bir nesneyi dokunmatik ekrana çeviren yeni bir aygıt geliştirdi. Örneğin aşağıda görebileceğiniz gibi bir kağıdı mesela veya aklınıza gelebilecek herhangi bir yüzeyi.
 
Fujitsu'nunresmi açıklamasında  "Bu sistem özel bir donanım gerektirmiyor. Basit bir web kamerası gibi çalışıyor ama işin içinde projeksiyon da var." sistem basit bir şekilde ifade ediliyor.  Bu teknoloji sayesinde artık herhangi bir şey üzerindeki yazıyı, görseli parmaklarınızı kullanarak kopyalayabilirken extra bir işlem yapmadan kıvrımlı yüzeylerde de aynı işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Şimdilik tanıtımı yapılan ürünün ne zaman pazarda yerini alacağı henüz kesinlik kazanmamakla birlikte, teknoloji severlerin büyük ilgisi ile karşılaşacağı ve hayatımızda büyük bir değişim yaratıp kolaylıklar sağlayacağını konusunda da hiç şüphe yok.
 
 


Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/kagidi-dokunmatik-ekrana-donusturen-teknoloji/yeniurunler/haberdetay/22.04.2013/1696762/default.htm



Etiketler: teknoloji , eskiden