Japon Donut Robotics isimli firma koronavirüs sebebiyle kullanımı yaygınlaşan maskeye 'akıl' kattı. C-Mask adı verilen maske plastik ve silikondan oluşuyor ve normal maskenin üzerine takılıyor.Bluetooth üzerinden kurulan bağlantıyla çalışan maske kullanıcının söylediklerini kopyalıyor, sesinin yükseltiyor ya da konuşmasını sekiz farklı dile çevirebiliyor.

Üzerinde mikrofon bulunan C-Mask 8 dilde çeviri yapabiliyor. Kullanıcının sesini yükseltebiliyor. Böylece bazı zamanlardan maske yüzünden yaşanan iletişim sorunu azalıyor. Ayrıca cep telefonuna bağlanarak, kullanıcılara telefonunu hiç çıkarmadan arama yapmasına imkan tanıyor.

Ürünle ilgili açıklamada bulunan Donut Robotics CEO'su Taisuke Onu "Yıllarca robot geliştirmek için çok çalıştık. Şimdi bu teknolojiyi koronavirüsün yeniden şekillendirdiği ihtiyaçlara cevap verecek bir üründe kullandık" ifadelerini kullandı.

Ancak dikkatli olun: Bu bağlı maske virüse karşı koruma sağlamaz. Donut Robotics'in CEO'su Taisuke Ono, standart bir yüz maskesi nin üzerine giyilecek şekilde tasarlandığını açıkladı.

Bu maskelerin ilk modelleri yaklaşık 40 ABD doları karşılığında satılacak ve Eylül ayında Japonya'da satışa sunulacak. Akıllı Maske'nin daha sonraki tarihlerde Çin, ABD ve Avrupa' da yayınlanması bekleniyor.

WhatsApp Geri Adım Attı mı? WhatsApp Geri Adım Attı mı?
.

駅.jpg

診察 .jpg

スクリーンショット 2020-06-30 23.50.41.jpg

親子.jpg

image 2.jpg

・・