İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde  "LGBT Onur Haftası" adı altında gösteri yürüyüşü için toplanan sapkınlara polis müdahalede bulundu. "Kürdistan vardır, lubunyalar vardır" sloganı atan LGBT'liler büyük tepki çekti. Mis Sokak üzerinde LGBT bayrakları açarak slogan atan sapkınlara, İstanbul Valiliği’nin yasağını hatırlatan polis sert müdahale uyguladı.

Yürüyüş esnasında bir grup LGBT'li, terör örgütü pkk lehine sloganlar atarak sözde "Kürdistan" propagandası yaptı. Beyoğlu çevresi ve İstiklal Caddesi'nde toplanan grubun en önündeki megafonlular tarafından "Kürdistan vardır, lubunyalar vardır!" sloganları atıldığı görüldü.

Görüntüler, HDP bağlantılı HDK isimli hesap tarafından paylaşılıp, daha sonrasında silindi.

(Lubunya, TDK'ya göre "Kadınsı hareketler sergileyen erkek" demek.)

Duyarlı vatandaşlar tarafından,"Dikişleri Patlamış Top'un Onuru Olmaz" yorumlarının yüksek seslerle yapıldığı sözde "Onur Yürüyüşü"nün ne kadar "Onurlu" olduğu vatandaşların tepkileri ve sözleri ile meydana çıkmış oldu.

CHP Sarıyer Gençlik Kolları Başkanlığı,  LGBT’lilerin Onur Haftası’na destek vermek için “Aşkın cinsiyeti olmaz, aşk aşktır” mesajıyla Twitter'da paylaşımda bulundu.

CHP MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU'dan İLGİNÇ UYARI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, müdahaleler sonrasında tehdit anlamı oluşturan açıklamalar yaptı. İstanbul Valiliğinin koronavirüs nedeniyle aldığı toplantı ve gösteriş yasağını hiçe sayan Tanrıkulu polisleri, "Bugünler geçtikten sonra kimse size sahip çıkmaz, soruşturmalar ve davalar açılır. Bu nedenle yürüyüşlere engel olmayın ve düzen içerisinde yapılmasını sağlayın" sözleriyle UYARDI(!)

CHP’li Şişli ve Kadıköy Belediyesi bünyelerinde Kadıköy Kent Konseyi LGBT Meclisi ve Şişli LGBTİ Meclisi kurulmuştu. İki Meclis, 23 Nisan  Çocuk Bayramı’nda afişler hazırlayarak çocukların da eşcinsel olabilecekleri algısı ile ilgili bir Tweet paylaşmıştı.

CHP'li belediyelerin LGBTİ+ paylaşımlarına yönelik açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Belediyelerimizin paylaşımlarını ve LGBTİ+ hakları savunucularını durmaksızın hedef gösterenler, onları sapkınlıkla suçlayanlar ve dağılmakta olan kitleyi biber gazına boğanlar asıl suçu kendileri işliyor" dedi.

Gökçen:"Bizler, hak, hukuk ve adalet için mücadele ederken hiçbir kesimi bunun dışında tutmuyoruz. Herkesin temel haklardan yararlanabilmesi için öncelikle ayrımcılığa uğrayan gruplarla dayanışma içinde olma gerekliliğinin farkındayız. Bu nedenle LGBTİ+ların yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Gelecek yıllarda Onur Haftası’nda birlikte yürüyeceğiz."dedi.

Muharrem İNCE'nin kurucusu olduğu Memleket Partisi Gençlik Politikaları ve Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Kerem Donat'tan LGBT'lilere destek geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Donat 'Aşk,Aşktır' Pride2021' yazarak paylaşımda bulundu. Memleket Partisi danışmanı Kerem Donat paylaşımına gelen tepkilere 'Biz insan haklarını savunmaya devam edeceğiz' şeklinde cevap verdi.

İŞTE KEREM DONAT'IN TWİTTER PAYLAŞIMI

ONGUN HABER: BİR CİNSİYET TERCİHİ YAHUT HASTALIĞI YANSITAN LGBTİ TOP'LULUKLARININ ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇ BİR MİLLETİN VE DEVLETİN İSTİKLÂLİ VE İSTİKBÂLİ İLE İLGİLİ PROVOKATİF SLOGANLAR ATMA ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ BUNA HİÇ BİR DEVLET İZİN VERMEZ. BİR ÇOK ÖRNEĞİ VAR İSPAT İSTEYEN HERKİŞİ VE GURUP İLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ.

Mustafa Güldağı on Twitter: "15) HDP vekilleri her seferinde LGBT  eylemlerine destek verip yürüyüşlerine katıldı. Ayrıca HDP seçimlerde LGBT'li  adaylara da yer verdi. HDP Güneydoğu'da LGBT'nin faaliyet alanlarını  artırdı. Resimlerde vekil ve

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

(ÜST AFİŞ KAYNAK LİNK: https://galeri.uludagsozluk.com/r/mabel-matiz-781231/ )