Aydın merkezli 11 ilde tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonda, aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve yardımcısı Erkan Dede ile müzede görevli bir arkeolog ile bir sanat tarihçisinin de aralarında bulunduğu  34 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Aydın, Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova, Zonguldak illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 34 şüpheli gözaltına alınırken, diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin, operasyonda ele geçirilen Michelangelo'nun 15. yüzyıl yapımı bir heykeline replika raporu düzenleyerek satmaya çalıştıkları iddia edildi.

Hatay'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem Hatay'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem

2013-2017 Yılları arasında Karaman İlinde Müze Müdürü olarak görev yapan Abdulbari Yıldız ile ilgili isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkiliden alınan bilgilere göre Karaman'ın ünlü ve zengin aileleri, bazı banka personelleri ve devlet memurları ile birlikte Karamanda Kripto Para Piyasasının (etherium) oluşumunda rol aldıkları ve özel toplantılar düzenlediklerine dair kayıtların var olduğu iddia ediliyor. Emniyet ve İstihbarat Kaynaklarında Abdulbari Yıldız ile ilgili siyasal eğilim ve temsalar dahil bir çok belge ve bilgi olduğu alınan duyumlar ve iddialar arasında:  Kaynak Link: Abdulbari Yıldız Endeks Görüşleri (investing.com)

iç1