Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre araç içinde bulunan kadın polis üniformasıyla polis kılığına girerek polisevine sızmaya çalıştı.

Gece saat 22:45 sıralarında 34... plakalı Beyaz renkli lüks araç, Polisevi Nizamiye Nöbet Kulübesine uzun namlulu silahlarla ateş açılmasının ardından bombalı saldırı gerçekleştirdi. 

Taktiksel olarak daha çok mlkp - dhkp-c intihar ( FEDA) eylemi eğilimi saldırılarını anımsatan, pkk menşeili olduğu üzerinde durulan eylemi üzerinde durulan bu saldırıda; açılan ilk ateş sırasında 2 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışmanın ardından bir terörist yakalandı. Teröristlerin kaçarken bıraktıkları çantadaki bomba düzeneği ise kontrolü şekilde imha edildi. Alarma geçen güvenlik güçleri kentin giriş ve çıkışını kontrol altına alarak geniş çaplı operasyon başlattı.

1'i ağır 2 polis memurunun yaralandığı, patlama bölgesinde çanta içerisinde 2. bir düzenek daha bulundu. İkinci patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı.

Durumu fark eden polisler aracın girmesini engelleyince silahlı çatışma çıktı. Bunun üzerine canlı bomba olduğu öğrenilen kadın aracı patlattı.

Saldırı sonucu yaralanan Polis Memuru Sedat GEZER, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Bölge bomba imha ekipleri ve istihbarat birimlerince abluka altına alındı,Olay yerine yakın portakal bahçelerinde terörist avı devam ediyor..Yaşanan çatışma sonrası Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

"Terörist eylem sonrası kaçan kişiler önce otobana, otobandan sonra dağa gidebileceği, dağa kaçabilmek için de portakal bahçelerine girmeleri gerektiği bölgeyi tanıyan güvenlik uzmanarınca ifade edilmekte. Geri beslemesi olan bir saldırı ihtimali de göz önünde bulundurulmalı Kalan Teröristlerin şu an mutlaka portakal bahçelerinin içinde olma ihtimalinin altı çizilmekte.."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının olduğu bölgede incelemeler yapmak üzere Ankara'dan ayrıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adlî soruşturma başlatmıştır.Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır'' ifadelerine yer verdİ.

SAVCILIKLARA İHBAR EDİYORUZ (TERÖRİSTLER SOSYAL MEDYADA AÇIĞA ÇIKIYOR)

Image

Fabrikadaki Rehine Krizi Sona Erdi! Fabrikadaki Rehine Krizi Sona Erdi!

Image

CHP Akdeniz Gençlik kolları başkanı Abdurrahman Erden (@erdennet) Bey Oğlumuz Twitter üzerinden  pkk 'nın saldırısı için iddiaya göre kadın polis cinnet geçirmiş ve el bombası atmış diye paylaşım yapmışlar !

Image

Image