İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 2 Eylül'den geçerli olmak üzere Ankara mülki sınırlarının geçici koruma kaydına kapatıldığını bildirdi.

6 Askerimiz Daha Şehit Oldu 6 Askerimiz Daha Şehit Oldu

Açıklamada, "2 Eylül 2021 tarihinden geçerli olmak üzere, Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatılmıştır. Ülkemizin başka illerinde kayıtlı olup, fiilen Ankara'da ikamet eden geçici koruma statüsü sahibi Suriyeliler tespit edilerek kayıtlı olduğu illere geri gönderilecek.

Kayıtlı oldukları illerde ikamet süreçleri bildirim yükümlülüğü getirilerek takip edilecektir" denildi. Buna göre, Ankara'da kaydı olmayan Suriyeliler kayıtlı illere gönderilecek, vergi levhası olmayan işyerlerine yaptırım uygulanacak.

Kararın Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşanan gerilimin ardından alınması kamuoyunda "dikkat çekici bir tekrar" ve "olaydan sonra önlem" olarak yorumlandı.

Takriben 2 Yıl önce de İstanbul Valiliği, düzensiz göçle mücadele çalışmaları çerçevesinde ‘geçici koruma’ kapsamında olmakla birlikte, İstanbul ilinde kaydı olmayan Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları Türkiye’deki diğer illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verildiğini açıklamış ve yine İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 20 Ağustos Tarihinden geçerli olmak üzere İstanbul mülki sınırlarının geçici koruma kaydına kapatılmasının gündemde olduğunu bildirmiş,bu tarihten sonra nasıl strateji izleneceğine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini de duyurmuştu.(Kaynak: https://tr.euronews.com/2019/07/22/istanbul-valiligi-istanbulda-kaydi-olmayan-suriyelilere-20-agustosa-kadar-sure )

YORUMSUZ RESİMLER