Mersin'in Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ülkü Ocakları Çamlıyayla İlçe Başkanlığı'nın Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda öğrencilere dağıtılma talebini sakıncalı bulmuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısında, kitabın dağıtımına izin verilmemesinin gerekçesi olarak Atatürk’ün Osmanlı padişahı Vahdettin’e yönelik “Soysuzlaşmış, alçak” sözleri ile bir fotoğrafta Atatürk’ün elinde sigaranın görülmesi gösterilmişti. Yaşanan olay Türkiye'de gündem oluştururken ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal bakanlıkça yöneticilik görevinden alınmıştı.

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları'nın okullara Nutuk dağıtma talebine, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün skandal gerekçelerle engel olması Türkiye'nin gündemine otururken, olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün Nutuk dağıtılmasına engel olmasının ardından, Nutuk dağıtmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı da görevden alındı. ONGUN HABER Ekibinin kendisine telefonla ulaştığı Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı, görevden ayrıldığını doğruladı. Kayabaşı’ndan boşalan  Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanlık görevine ise Zahit Kıral’ın atandığı öğrenildi.

 

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okullara Nutuk dağıtılmasını isteyen Mersin Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı'nın görevden alındığını Twitter hesabından yazdı.

Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi Vatandaşlar Deprem Korkusundan Evlerine Giremedi

Tufan paylaşımında, "Nutuk dağıtılmasına engel olan müdür görevden alındı diye sevinmiştik. Meğer Nutuk dağıtan o Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı da görevden alınmış. Yani bi sizden bi bizden taktiği uygulamışlar. Yazıklar olsun!" dedi.

Devir teslim töreninin yapıldığı ve Çamlıyayla Ülkü Ocakları'na Zahit Kral'ın yeni başkan olarak atandığı belirtildi. Devir teslim törenine dair görüntülerin ise, tepki çekmemek için bir süre sonra kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

Tufan'ın Paylaşımı Şu Şekilde;

Mersin'de nutuk dağıtılmasını isteyen Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı  Mehmet Kayabaşı görevden alındı! - HaberMotto

"VEFA'NIN SADECE İSTANBULDA BİR SEMT ADI OLMADIĞINI YÜKSEK TONDA İFADE EDENLER HANGİ AHDE DAYANMAKTALAR DİYE YORUMLANAN BU OLAYLA İLGİLİ GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ TÜM ÜLKÜOCAKLARI YETKİLİLERİ HUZURSUZ, İSİMLERİ VE GÖREVLERİNİ BELİRTMEYECEĞİMİZE DAİR SÖZ VERDİĞİMİZ İÇİN BU İSİMLERİ MHP VE ÜLKÜOCAKLARI GENEL MERKEZİNE GELEN TEPKİ TELEFONLARI VE E-POSTA MESAJLARI İÇİNDE BULMAK MÜMKÜNDÜR."