Karaman'da Hasan T.,aralarında husumet bulunan Sefa Durmaz ve kuzeni Ahmet Coşar'i iki saat arayla tabancayla yaraladı. İki kuzen hastanede tedaviye alınırken, saldırgan ise ikinci kez aynı işyerine düzenlediği saldırıdan sonra polis tarafından yakalandı.

Aynı  işyeri 28 Ağustos 2021 saat 00:30 sularında arka tarafındaki bahçesinin sandalyeleri tutuşturulmak suretiyle kundaklanmış ve  maddi hasar meydana gelmişti.Karaman belediyesi itfaiyesine bağlı ekiplerin olay yerine hızlı intikali sayesinde yangına acil müdüahele edilmesi yangının genişlemesi ve maddi hasarın büyümesini önlemişti.

İlk saldırı saat 20.36 da Tahsin Ünal Mahallesi 32 Sokakta meydana geldi. Hasan T. aralarında husumet bulunan Sefa Durmaz'ın işlettiği kafeye gelerek tabancayla ateş açtı. Müşteriler panik ve korku içerisinde kaçışırken, kurşunların isabet ettiği Durmaz, sağ kulağından ve yüzünden yaralandı. Kanlar içinde yere yığılan Durmaz, ihbar üzerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.olaya şahit olan bir kadın çalışan sinir krizi geçirdi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince nasıl arandığı bilinemeyen Hasan T., yaklaşık iki saat sonra tekrar Sefa Durmaz'ın çalıştırdığı işyerine tekrar geldi. Hasan T.'yi gören Sefa Durmaz'ın kuzeni Ahmet Coşar, kaçmaya başladı. Peşinden koşan Hasan T., iki sokak kovaladıktan sonra tabancayla ateş ederek Coşar'ı omzundan yaraladı. Aynı kafe çevresinde kısa aralıklarla yaşanan silahlı saldılar çevredekileri de tedirgin etti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Coşar da ambulansla kuzeninin tedavi gördüğü Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

VATANDAŞ GÜVENLİK ZAAFİYETİNDEN HUZURSUZ OLDUĞUNU NET OLARAK İFADE EDİYOR

Saldırının ardından suç aletiyle birlikte yaya olarak kaçmaya çalışan Hasan T. ise polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Üstüste gerçekleşen silahlı saldırı olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

Karaman'da 1.5 saat arayla aynı iş yerine ikinci silahlı saldırı: 2 yaralı

Karaman'da 1.5 saat arayla aynı iş yerine ikinci silahlı saldırı: 2 yaralı