KKTC'de, Lefkoşa Türk Lisesi'nde (LTL) görev yapan beden eğitimi öğretmeni Hüseyin G.'nin lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki E.S.’ye okul tuvaletinde cinsel istismarda bulunup, video kameraya kaydettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sona erdi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda; Hüseyin G. hem öğretmenlikten hem de kamu görevinden ihraç edildi.

Büyük infiâl yaratan olay, Lefkoşa Türk Lisesi'nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Hüseyin G., bir süre önce lise son sınıf öğrencisi E.S.'ye cinsel istismarda bulunmaya başladı. İstismarı cep telefonuyla kaydeden Hüseyin G., E.S’yi okul tuvaletinde de ilişkiye zorladı. Kaydettiği görüntüleri arkadaşlarına gösteren öğretmen, liseli kıza, arkadaşlarıyla birlikte olması için para teklif etti.

Beden öğretmeninin istismar olayı, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan ihbar ile ortaya çıktı. Bakanlık hemen polise bilgi verdi. Okula baskın yapan polis, öğretmen ile öğrencinin cep telefonlarına el koydu. Cep telefonlarında yapılan ilk incelemede, ikiliye ait video görüntüleri elde edildi.

Soruşturma derinleştikçe olayın farklı boyutları da gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca, KTOEÖS Disiplin Kurulu üyesi olan H.G.’nin sendikadaki görevinden de uzaklaştırıldığı açıklandı. Cinsel istismar iddiasıyla açığa alınan öğretmenler, soruşturma tamamlanana kadar görevine geri dönemeyecek.  Diğer yandan polisin gizli soruşturma birimi tarafından titizlikle yürüttüğü soruşturmada adı ‘ortak’ olarak geçen bir öğretmen daha olduğu öğrenildi…

ONGUN HABER' in güvenilir kaynaklardan edindiği iddialara göre, H.G. isimli öğretmen ile kız öğrenci arasında uzun süredir cinsel ilişki yaşanıyordu. Ancak iddialar bununla sınırlı değil… Ortaya atılan iddialara göre, H.G.’nin isteği doğrultusunda kız öğrencinin, öğretmen S.M. ile de ilişkiye girdiği öne sürüldü. Söz konusu öğretmenler kendilerine, kız öğrenciden başka liseli genç kızlar ayarlamasını ve farklı cinsel deneyimler yaşamalarını da istiyordu. ONGUN HABER' in yaptığı araştırmada H.G.’nin yanı sıra iki öğretmenin daha olayla bağlantılı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı ve PGM Özel Soruşturma Birimi’nin konuyla ilgili gizli soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

HUKÛKÎ SÜREÇ DEVAM EDİYOR “İKİ ÖĞRETMEN DE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI”

Olayın duyulmasının hemen ardından görevden uzaklaştırma cezası alan H.G’nin ardından aynı okulda görevli S.M. adlı öğretmenin de olayla bağlantılı olduğu tespit edildi. Basında yer alan haberleri doğrulayan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, iki öğretmenin de soruşturma bitene kadar görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Haberci Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Eylem, sendika olarak konuyu yakından takip ettiklerini soruşturmanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü söyledi. Eylem, iki öğretmen hakkında yürütülen bir soruşturma olduğuna dikkat çekerek şu anda iki isminde zanlı olduğunu, ancak suçlu bulunmaları halinde yasada görevden men edilme de dâhil birçok yaptırımın söz konusu olabileceğini söyledi.

“BİRİLERİNİ KORUMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Olayı adı karışan ve KTOEÖS disiplin kurulunda da yer alan H.G.’nin sendikanın internet sitesinden adının kaldırılmasıyla ilgili çıkan haberlere de cevap veren Eylem, “Bu konuda tavrımız gayet açık ve nettir. Özellikle sosyal medya üzerinden bazı eleştirilere maruz kaldık. Kimsenin yanında taraf olma ya da kimseyi yargılama gibi duruşumuz yok. Yaşanan olaylar karşısında bakanlığın yürüttüğü bir soruşturma var. Biz de sendika olarak sendikamızın disiplin kurulunda görevli bu arkadaşımızı soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırma kararı aldık. Bundan dolayı da ismi KTOEÖS’ün internet sitesinden kaldırılmıştır. Söylenen ve yazılanlar gibi kimseyi korumak amaçlı ismini saklamamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.

CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ, GRUP SEKS İSTEDİ…

Elde ettiğimiz gizli bilgiler doğrultusunda H.G ve S.M isimli öğretmenler ile kız öğrenci arasında uzun süredir cinsel ilişki yaşandığı öğrenildi. Bunun yanı sıra öğretmenlerin kız öğrenciden başka isimler de bularak grup yapma talebinde bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.  Öte yandan sapkın öğretmenlerin cep telefonunda kız öğrencilerinin müstehcen fotoğraf ve videoların bulunduğu,  hatta bunları okul içerisinde “ortak” dedikleri başka öğretmenlere izlettiği de konuşuluyor.  Öğretmenler ile kız öğrenci arasındaki WhatsApp yazışmaları da elden ele dolaşıyor. Söz konusu WhatsApp yazışmalarının içeriğinde cinsellik sohbetleri, müstehcen fotoğraflar ile videoların da olduğu öğrenilirken, ayrıca kız öğrencinin öğretmen H.G. ve S.M. ile cinsel ilişkiye girmesi için farklı kız öğrenciler ayarlamaya çalıştığının da aynı yazışmalarda yer aldığı...

CİNSEL İÇERİK SİTESİNDE DE VAR…

Uzun zamaır yaptığımız araştırma ve bizzat  mecburen sanal dünyada yapmak zorunda kaldığımız gözlem ve değerlendirmelere göre, olay bununla da kalmıyor… LTL’de eğitim gören kız öğrencinin, aynı okulda görevli iki öğretmeni ile birlikte yer aldığı cinsel içerikli videonun dünyaca ünlü bir cinsel içerik sitesine yüklendiği, ancak olayın patlamasının ardından videonun söz konusu siteden silindiği de tespit edlerek tarafımızdan yargı organları ile paylaşıldı...

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!