KPSS Lisans soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları erişime açıldı. Kamu kurumlarında memur olmak isteyenler için KPSS Lisans oturumları düzenlendi. Tüm adayların girmesinin zorunluğu olan KPSS Genel Yetenek ve  Genel Kültür testi Pazar günü yapıldı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un paylaştığı verilere göre, bugün başlayan KPSS maratonuna katılmak için 924 bin 168 aday başvuru yaptı.

Bu adayların 572 bin 20’sinin öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumuna da katılması bekleniyor.

29-30 Temmuz’da yapılacak Alan Bilgisi oturumlarına 85 bin 236 aday, 6 Ağustos’ta uygulanacak ÖABT’ye ise 452 bin 658 aday başvurdu.

Öğleden sonra ise eğitim bilimleri testi düzenlendi. Sınavın ardından ise KPSS soruları ve cevap anahtarı osym.gov.tr'den erişime açıldı. ÖSYM'den yapılan açıklamada "2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı" denildi. İşte 2023 KPSS Lisans cevap anahtarı PDF indirme ekranı..

KPSS GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ulutek Teknopark, inovasyon liderleri arasında 6. sırada Ulutek Teknopark, inovasyon liderleri arasında 6. sırada

KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIKLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumları’nın Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’nın %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.