Aylardır haklarını alamayan Ermenekli maden işçileri, yasa dışı yollarla kömür satışı yapan patronları Hatem ve Fehmi Özbey'in kamyonlarını yakalattı.

Kaçak kömür kamyonlarının Jandarma tarafından yakalandığına ilişkin anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden bir maden işçisi, “Şu an da Özbey ailesine ait, kaçak kömür taşıyan kamyon jandarma tarafından yakalandı. Şu an da karakola götürülüyor. İşçilerin hakları ödemeyen hala kömür çalmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakları için direnen Ermenekli maden işçilerinin kaçak yollarla kömür satışı yapan patronlarının kamyonlarını yakalatttığını duyurdu.

PEKİ İŞÇİLERİN DAYANIŞMASI NEREDE BU KÖMÜRLERİ ÇIKARANLAR PATRONLARMI, İŞÇİLER BİRBİRİNE DESTEK VERSE BU KÖMÜRLER KAÇAK ÇIKABİLİRMİ, HALEN BÖYLESİ PATRONLAR İÇİN ÇALIŞABİLEN İŞÇİLER Mİ VAR?

Paylaşımda, "Hatem ve Fehmi Özbey bu kez suçüstü yakalandı. Ermenek'li Madencilerin takibi ve Jandarmanın baskınıyla kaçak kömür taşıyan kamyonlar tespit edildi. El konuldu" denildi.

DEVLET BİLE TAHSİL EDEMİYORSA....

Sayıştay’ın İşsizlik Sigortası Fonu raporunda, Soma ve Ermenek maden kazalarıyla ilgili şok eden bir gerçek ortaya çıktı. Kazalarının ardından madenci ailelerine ve işsiz kalan madencilere İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenen 53 milyon 684 bin 803 liranın, aradan geçen 6 yıla rağmen halen işverenlerden tahsil edilemediği açıklandı.

Sayıştay'ın raporuna göre, Soma ve Ermenek'te yaşanan maden kazalarının ardından işçilere ödenen 53 milyon 684 bin 803 liranın, aradan geçen 6 yıla rağmen halen işverenlerden tahsil edilemedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri’ne ait maden ocağında gerçekleşen kaza sonrasında 301 madenci yaşamını yitirdi. 28 Ekim 2014 tarihinde Karaman’ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Madencilik’e ait maden ocağında da 18 madencinin yaşamını yitirdiği bir kaza yaşandı.

53 MİLYON 684 BİN LİRA TAHSİL EDİLEMEDİ

Her iki kazanın ardından ölen madencilerin yakınlarına tazminat ve Soma’da işten çıkarılan işçilere hak ettikleri ücretler 6 yıl gecikmeli ödendi. Bu ödemenin kaynağı olarak işçilerin işsiz kaldıklarında maaş almalarını sağlayacak olan İşsizlik Sigortası Fonu kullanıldı. Yapılan tazminat ödemelerinin işverenlerden geri alınacağı düzenlendi ancak aradan geçen 6 yıla rağmen 53 milyon 684 bin 803 lira halen kendilerinden tahsil edilmedi.

Gıda Ürünlerine At ve Eşek Eti Boya İlaç Katan Firmalar Gıda Ürünlerine At ve Eşek Eti Boya İlaç Katan Firmalar

19068-56289.jpg

ALINABİLRSE...... İŞVERENDEN YASAL FAİZİYLE ALINACAK!!!

İşsizlik Sigortası Fonu 2019 Yılı Bağımsız Denetim Raporu’nda işverenden bu paranın tahsil edilemediği görülürken, bu paranın işverenden yasal faizi ile tahsil edileceği not düşüldü. Öte yandan tahsil edilemeyen bu paranın Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu İşsizlik Sigortası Fonu 2019 Yılı Denetim Raporu’nda yer almaması da dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi