İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen saldırıda şehit düşen askeri personelin kimliklerini açıkladı.


 

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van’a getirildi.
Teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 subay, 4 astsubay, 5 uzman çavuş, 5 sözleşmeli onbaşı ve bir er şehit düşerken, şehitlerin cenazeleri bugün düzenlenecek askeri törenin ardından memleketlerine gönderilecek.
ANTALYA'DAKİ BABA EVİNDE İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan Piyade sözleşmeli er Uğur Yıldız'ın Antalya'nın Manavgat ilçesindeki baba evinde ikinci evlat acısı yaşandı. 
Bir oğlunu da kalp rahatsızlığı nedeniyle 14 yaşında kaybeden baba Sadık Yıldız, acı haberi alınca fenalaştı.
Hastaneye kaldırılan Yıldız, burada yapılan müdahalenin ardından taziye çadırının kurulduğu Çağlayan Mahallesi'ne ambulansla getirildi.
Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de sağlık ekipleri ile Çağlayan Mahallesi'nde şehidin amcasına ait eve gitti. 
Şehidin Isparta'da yaşayan annesi Gülbahar Çelikel'in de oğlunun şehit düştüğü haberini alınca fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
GEÇTİĞİMİZ YIL NİŞANLANMIŞTI
Şehit Yıldız'ın 2011'de sözleşmeli er olduğu, 4 yıldır Hakkari Dağlıca'da görev yaptığı ve geçen yıl nişanlandığı belirtildi. 
Şehidin erkek kardeşinin 2007'de hayatını kaybettiği öğrenildi.
Yıldız ile 3 gün önce telefonda konuştuğunu ifade eden kuzeni Kadriye Keser, şehidin "Buralar sıkıntılı, devamlı göreve gidiyoruz" dediğini aktardı.
Öte yandan basın mensuplarının taziye evine girişine, fotoğraf ve görüntü almasına izin verilmedi. 
TOKAT'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden 28 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Yukarıçandır Köyü'ne ateş düştü. Şehit Yıldız'ın ailesinin Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yaşadığı öğrenildi.
Sadık-Gülbahar çiftinin tek çocuğu olan şehit Uğur Yıldız'ın memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Yukarıçandır Köyü'ndeki yakınları gece saatlerinde aldıkları acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Şehit Yıldız'ın yakınları acı haberi öğrendikten sonra Yıldız ailesinin eskiden köyde oturduğu eve Türk Bayrağı astı. 20 yıl önce Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne taşınan Yıldız ailesinin 15 yıl önce bedensel engelli çocukları Yılmaz Yıldız'ı kaybettiği öğrenildi. Ailenin en son 5 yıl önce köye geldiği belirtilirken baba Sadık Yıldız'ın Manavgat'taki turistik otellerde işçi olarak çalıştığı ifade edildi. 
KONYA'DA 3 ŞEHİT ACISI BİRDEN...
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Sözleşmeli Er Resul Coşkun ile Piyade Er Muharrem Öksüz'ün memleketi Konya'ya ateş düştü.
Saldırıdaki zırhlı aracı kullanan 28 yaşındaki 3 yıllık Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun baba ocağı olan Ereğli'nin Doğualagöz Mahallesi'nde oturan annesi Sultan Aydın'a askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Oğlunun acı haberini alan anne Sultan Aydın ile şehidin 3 kardeşi sinir krizi geçirdi. Şehidin eşinden boşanan babası İsmail Köseoğlu'nun ise İstanbul'da bir yakınlarının düğünde olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi.
Şehit Köseoğlu'nun ilk görevini Afganistan'da yaptığı ardından da Yüksekova'ya tayin olduğu Acil Tıp Teknisyeni olan eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i de Yüksekova'ya götürmeyip, Ereğli de bıraktığı öğrenildi.
''HER GÜN MAYIN TEMİZLİYORUZ''
Şehidin dayısı Rıfat Özbek, yeğeni ile her gün telefonla görüştüklerini belirtti. Özbek, ''Yeğenimle sürekli telefonla görüşüyorduk. Bize gece-gündüz sürekli yollara döşenen mayınları temizlediklerini söylüyordu. Çocuğunu çok özlediğini söylemişti. Van 100. Yıl Üniversitesi'nde yüksekokuldan mezun olduktan sonra uzman çavuş oldu. İlk olarak Afganistan'da görev yaptı. Sonra Dağlıca'ya geldi" dedi.
Acı haberi annesinin evinde alan Tansu Köseoğlu, yakınlarıyla birlikte kayınvalidesi Sultan Aydın'ın evine geldi. Tansu Köseoğlu, "Beni Bırakma" diyerek gözyaşları içinde eve girmek isterken sinir krizi geçirmesi sonucu ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
MİSAFİRLİKTEN DÖNDÜNCE ACI HABERİ ALDILAR
Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Resul Coşkun'un şehit düşmesinin ardından merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak'taki baba evine ateş düştü. 3 çocuk babası Zeki Coşkun ve anne Sıdıka Coşkun, oğullarının acı haberini misafirlikte aldı. Ancak aldıkları habere inanmak istemeyip evlerine döndü. Evlerine döndüklerinde ise karşılarında subayları görünce oğullarının şehit düştüğünü anlayan anne ve baba sinir krizi geçirdi. Acılı aile, hazırda bulunan sağlık görevlilerinin yardımıyla eve alınıp müdahale edildi.
''YİNE KARANLIK ÇÖKTÜ, KİMİNİN GECESİNE, KİMİNİN YÜREĞİNE''
Daha önce konfeksiyonculuk yapan Resul Coşkun'un 1 yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl önce de Rahime Celepci ile nişanlandığı öğrenildi. Nişanlısı Celepci'nin ise Dağlıca saldırısının ardından gece yarısı sosyal paylaşıp sitesine 'Yine karanlık çöktü, kiminin gecesine, kiminin yüreğine' yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti.
DAHA 7 AYLIK ASKERDİ
Konya'ya üçüncü şehit ateşi ise Piyade Er Muharrem Öksüz'ün merkez Karatay İlçesi'ndeki eskiden köy statüsündeki Divanlar Mahallesi'ndeki baba evine düştü. Çiftçilik yapan baba Ömer ve anne Aliye Öksüz'e acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen acılı aile sinir krizi geçirdi. 2 kardeş olan Muharrem Öksüz'ün, yaklaşık 7 aylık asker olduğu öğrenildi.  
ÇANAKKALE,ŞEHİDİNİ YÜRÜYÜŞTE ÖĞRENDİ
Çanakkale'de PKK'ya tepki için düzenlenen yürüyüş sırasında, Dağlıca'da şehit düşen 16 askerden birisinin de Çanakkale'den olduğu anonsla duyuruldu.
Dağlıca'da çıkan çatışmada şehit olan 16 asker için Çanakkale'de de yürüyüş düzenlendi. Saat 18.00 sularında İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrağı çevresinde birleşti. Kalabalık çoğalınca, saat 20.30'da yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe katılanlar kordonda giderken, 16 şehitten birisinin de Çanakkale'nin Ezine ilçesinden olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine grubun önünde bulunan araçtan anons yapıldı ve bir şehidin de Çanakkaleli olduğu duyuruldu. Bunu duyanlar, tekbir atarak PKK aleyhine sloganlar attı. 
DÜZCE ŞEHİDİNE AĞLIYOR 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Er Cihan Aksarı'nın Düzce'deki babaevine ateş düştü.
Jandarma Yarbay Ayhan Özkan ve görevli askerler, acı haberi vermek için şehidin merkeze bağlı Mamure köyünde bulunan evine gitti.
Şehidin babası Cemal ve ağabeyi Celalettin Aksarı'ya şehadet bilgisinin verilmesinin ardından Cemal Aksarı da haberi vermek üzere babası Fehmi Aksarı'nın mezarını ziyaret etti. 
Haberin ardından şehidin babaevinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan köylüler, şehit evinin önüne akın etti.
Bekar olan Aksarı'nın 2011 yılında sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve yaklaşık bir yıldır Hakkari'de olduğu öğrenildi. 
OSMANİYE'DE ŞEHİT HÜZNÜ VE DİNMEYEN ÖFKE
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen 16 askerden Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın Osmaniye’nın Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Dün Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden aslen Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alaaddin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve askeri yetkililer verdi. Şehidin babası Yusuf Saltalı, oğlunun şehit olduğu haberi üzerine İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Eşsiz’e sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Sultan Saltalı ve yakınları ise ağıtlar yaktılar. 
Şehit Uzman Onbaşı Harun Saltalı’nın sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladığı, geçtiğimiz yıl Hacer Saltalı ile evlendiği ve henüz 3 aylık bir çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit uzman onbaşı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde defnedilecek.
ŞEHİTLERDEN BİRİSİ DE MANİSALI
Hakkari Dağlıca’da şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.
Uzman Çavuş Artuğ’un Turgutlu ilçesi Dar Sokak’ta bulunan baba ocağına ateş düştü. Acı haberi şehidin babası Ercan ve annesi Sevcan Artuğ’a, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turhan, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu verdi. Haberi alan şehidin baba ve annesi, kız kardeşi Zehra ve erkek kardeşi Kahraman Artuğ fenalık geçirdi. Fenalık geçiren anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin basasının evine büyük Türk bayrağı asılırken, yüzlerce vatandaş evin önüne akın etti.
Evin en büyük çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un bekar ve 1 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi. Bekar olan şehit Tolga Artuğ’un Hakkari Dağlıca’nın ilk görev yeri olduğu ve üç ay önce izne geldiği belirtildi. Tolga’nın kız kardeşi Zehra’nın ise hamile olduğu bildirildi. 
'NE SU VAR NE YİYECEK BİR ŞEY'
Şehit Artuğ’un sosyal paylaşım sitesinden yazdığı bir paylaşım okuyanların adeta yüreğini parçaladı: Artuğ, mesajında şunları söyledi: “Kardeşim ne su var ne yiyecek bir şey var. Ne elektrik var ne internet var. Ne kantinde satılacak bir şey var. Çok zor durumdayız. Para kazanıyoruz ama çok zor şartlarda.” 
BİR ŞEHİT DE BALIKESİR'DEN...
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. 
Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.  
BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Dağlıca saldırısında şehit olan Yarbay İlker Çelikcan’ın, Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber sabah saatlerinde verildi. Acı haberin verildiği sırada bir ambulans dışarıda hazır tutuldu. Acı haberi alan şehidin yakınları ailenin evine akın etti.  
Şehit Yarbay Çelikcan’ın, Erzurum’un Olur ilçesi Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 
İŞTE DAĞLICA'DA ŞEHİT OLAN 16 ASKERİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

 

1-Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan - (Bursa)


2-Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen - (Mersin)



3- Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün- (Balıkesir)


4- Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir- (Eskişehir)



5- Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere- (Manisa)



6. Uzman Çavuş Tolga Artuğ- (Manisa)



7. Uzman Onbaşı Harun Saltalı- (Osmaniye)



8- Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen- (Muğla) 



9- Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 - (Tokat-Erbaa)



10-  Piyade Er Resul Coşkun / 1992 - (Konya - Kadınhanı)



11- Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 -  (Çanakkale-Ezine)



12- Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 - (Düzce)



13-   Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 - (Ardahan-Göle)



14-  Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 - (Konya-Ereğli)



15-  Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 - (Konya-Karatay)



 16- Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 -  (Erzurum-Şenkaya)