BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan helikopter kazasının üzerinden tam 6 yıl geçti.




Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, şehadeti'nin 6. yıl dönümünde Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında düzenlenen programla anıldı.
Törene eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da katıldı.

ŞÜPHELİ KAZA HENÜZ AYDINLATILAMADI

Muhsin Yazıcıoğlu 2009 yılında yaptığı helikopter kazasının üzerinden 6 yıl geçti. Bu kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen kaza ile ilgili bir dava ve araştırma yapılmadı. Muhsin Yazıcıoğlu ve dört kişinin hayatını kaybettiği kaza hala üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasını bekliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu, bundan altı yıl önce seçim çalışmaları nedeniyle Kahramanmaraş’tan bindiği helikopterin düşmesi sonucu vefat etmişti. Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterdeki 4 kişiden kurtulan olmadı. Ve Muhsin Yazıoğlu ile beraber 5 kişinin öldüğü şüpheli helikopter kazası hala çözülebilmiş değildir. BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasının üzerinden tam 6 yıl geçti.

HELİKOPTER KAZASI

Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ’ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ne de pilot Kaya İstektepe’den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ise göremediğini söylemiştir.

Bu konuşmalar İsmail Güneş’in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

28 Mart 2009 tarihi ve saat 14:10′da BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu’nun yaptığı açıklamaya göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler vefat etmişlerdir. Kendisi daha önce on yedi defa trafik kazası geçirmişti ancak bunların hepsini hafif sıyrıklarla atlatmıştı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesi ölümünden 6 gün sonra 31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii’nde düzenlendi. TBMM’deki törende Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenaze törenine basın mensupları dâhil yaklaşık 700.000 kişi katıldı. Vasiyeti üzerine cenazesi, Taceddin Dergahı’na gömülmeyi vasiyet ettiği için bir bakanlar kurulu kararı çıkarılarak Mehmet Âkif Ersoy müzesi olarak kullanılan dergahın bahçesine defnedildi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından memleketi Sivas’ta birçok parka ve caddeye ismi verildi. Amasya’da ve Ankara Çamlıdere ilçesinde yapılan caddenin ismi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi olarak değiştirildi. Anadolu’nun birçok yerinde park, cadde ve vakıflara onun ismi verilerek kendisine duyulan sevgi ve saygı tekrar ifade edildi.

'BİZ ENKAZA ULAŞTIĞIMIZDA ASKER BOT İZLERİ VARDI'

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin davada tanıklar ilginç ifadeler verdi. O dönem Adatepe Barajı'nda güvenlik görevlisi olan tanık Abdullah Göllü ifadesinde kurtarma görevi yapan askerleri yanlış yerde arama yaptıkları konusunda uyardıklarını ancak dikkate alınmadığını söyledi. Göllü daha sonra kendisinin bölgeye gittiğini ve yolda karşılaştığı Döngel Köyü'nden 16 kişiyle birlikte enkaza ulaştığını görüntü ve fotoğraflar çektiğini ve bütün bu delillere MİT görevlileri tarafından el konulduğunu anlattı.

Tanığı enkazın yanında olduğu yerdeyken M.T. isminde NASA'da olduğunu söyleyen bir şahıs arayıp yakınlarından başka kişilerin de olduğunu söylemiş. Göllü, tarif edilen yere gittiğinde 3-4 kişinin sığabileceği bir kovukla karşılaştığını ve girişinde asker postalı izi gördüğünü aktardı. Tanık, Beşir Atalay'ın kendileriyle Ankara'da görüştüğünü anlattı. 

ŞEHİT LİDER MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Muhsin Yazıcıoğlu; 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!

1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. “O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak” sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da,20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da,30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'ta ve 15 Nisan 2007 2.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.

22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekiliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir.19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 günü bir helikopter kazasında yaşamını yitirmiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.