Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Gümrük Bakanlığı, sınır kapılarında çalışacak 300 ‘gönüllü’ personel istedi. Kimse kabul etmeyince Ege Gümrük Müdürü Kılıç, personeline kızarak “tehdit” dolu bir yazı gönderdi
Güm­rük ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı, sı­nır böl­ge­sin­de­ki güm­rük ka­pı­la­rı­na 300 per­so­nel ta­yin et­mek için di­ğer böl­ge­ler­de­ki ‘faz­la per­so­ne­li­n’ tes­pi­t edilmesini is­te­di. Böl­ge Mü­dür­lük­le­ri, ça­lış­tır­dı­ğı per­so­ne­le ‘ge­çi­ci gö­rev­len­dir­me­’ ya­zı­sı ya­za­rak ‘gö­nül­lü­’ git­mek is­te­yen­le­ri tes­pit et­me­ye baş­la­dı. An­cak gö­nül­lü per­so­nel çık­ma­yın­ca teh­dit içe­ren ya­zı ya­zıl­dı.
 
BÖY­LE YA­ZI GÖ­RÜL­ME­Dİ
 
Ege Güm­rük ve Ti­ca­ret Böl­ge Mü­dür­lü-ğü’­nün ça­lı­şan­la­rı­na gön­der­di­ği ya­zı ise ‘mob­bin­g’ (iş ye­rin­de yıl­dır­ma, bas­kı) uy­gu­la­ma­sı­na ör­nek gös­te­ri­le­cek özel­lik ta­şı­yor. Böl­ge Mü­dü­rü Kap­tan Kı­lıç im­za­sıy­la per­so­ne­le gön­de­ri­len ya­zı­da res­mi bel­ge­ler­de bu­gü­ne ka­dar ne­re­dey­se hiç kul­la­nıl­ma­yan bir üs­lup­la şu ifa­de­ler yer al­dı:
 
NA­BI­Z ­YOK­LA­MA­SI
 
“Bu fe­da­kar­lı­ğa gö­nül­lü ola­rak ka­tı­lım sağ­la­yan per­so­nel­le zo­ra­ki ola­rak ka­tı­lan ve­ya git­me­mek için ba­ha­ne ya­ra­tan­la­rın Böl­ge Mü­dür­lü­ğü­müz nez­din­de imaj ve iti­bar­la­rı­nın ay­nı ol­ma­sı dü­şü­nü­le­mez. Per­so­ne­li­mi­zin bu yön­de­ki an­la­yış, tu­tum ve dav­ra­nı­şı­nı ölç­mek için bir na­bız yok­la­ma­sı­na ge­rek gö­rül­müş­tür.”