Türk Telekom'un OTAŞ'ta bulunan yüzde 55'lik hissesi Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'na geçiyor. Türk Telekom'un 3 banka tarafından devralınmasını Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Merkez faizi sabit bıraktı! Merkez faizi sabit bıraktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Telekom'da yüzde 55 hissesi bulunan OTAŞ'ın Türk Telekom'a kredi veren bankalar tarafından oluşturulacak bir ortak girişim şirketine devredilmesini onayladı. Buna göre OTAŞ hisseleri bankaların kuracağı şirkete geçecek. 

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası, OTAŞ'ın kendilerinden aldığı krediyi geri ödeyememesi üzerine Türk Telekom’daki yüzde 55 OTAŞ hissesini devralmak için geçtiğimiz ay Rekabet Kurumu’na başvurmuştu.
Türk Telekom'dan KAP'a Yapılan Açıklamada Konuyla İlgili Olarak Şöyle Denildi: 
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Şirketimize iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin ("OTAŞ"), şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de ("Türk Telekom") bulunan %55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür." 
STC-OGER ORTAKLIĞI KREDİYİ ÖDEYEMEDİ 
Hariri ailesinin, Saudi Telecom Şirketi’yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, 2005 yılında Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapılmıştı.
OTAŞ, Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyememişti.
Geçen aylarda konuya ilişkin yapılan toplantıya bankalar, hükümetten yetkililer, hukuk firmaları ve danışmanlık firmaları katılmış, toplantıda OTAŞ’a ait yüzde 55 Türk Telekom hissesinin bankaların ortaklığında kurulacak yeni şirkete devredilmesine yönelik plan öne çıkmıştı.
Plana göre yeni şirkette bankalar, kredideki payları oranda hisseye sahip olacak.
OTAŞ’a verilen kredide Akbank yaklaşık 1.5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar, İş Bankası ise 500 milyon dolar paya sahip.
HATIRLAMAK GEREK...
FETÖ Darbe girişiminde rol alan Türk Telekom'un bazı üst düzey yönetimine 20 Temmuz 2016 Çarşamba ve sonrasında 192 operasyon düzenlenen ve izlemeye alınan Türk Telekom Genel Müdürlüğü ve taşra birimlerine zaman zaman baskınlar düzenleniyor. 
Bir çok Türk Telekom İl Müdürnün gözaltına alındığı ve bazıları'nın tutuksuz yargılanmak üzere denetimle bırakıldığı bu kurumda halen İğrenç karaktere sahip şu halde bile FETÖ'nün yeniden yapılanmasına hizmet eden Belden aşağı ilişkileri ile evli olmasına rağmen gündemden düşmeyen FETÖ mensubu idareciler bulunmakta...
Türk Telekomda FETÖ üyelerinin hedeflerinden biri de 'yasadışı dinlemeler'de kullanmak üzere Türk Telekom'un sistem odasını ele geçirmekti. Raporlara göre, bu hedef 2010'da gerçekleşti. Kuruma yönelik bu kapsama ikinci bir soruşturma daha açılmış durumda. İMEİ adresleri üzerinden sahte isimler kullanarak telefon dinlemesi yapılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada üst düzey isimlerinde adının geçtiği öğrenildi. 
Bilmeden ve Belgelemeden Yazmayız, Biliyoruz, Belgeledik...Takipteyiz...






TÜRK TELEKOM PERSONELİNİ ABONELİKLE FİŞLEDİLER




.