CHP'de 126 seçim bölgesinde daha belediye başkan adayları açıklandı. Konya'da İsmail Sonkaya, Manisa'da Ferdi Zeyrek, Samsun'da Cevat Öncü ve Çanakkale'de Muharrem Erkek aday gösterildi. 35 seçim çevresinde ise ön seçim kararı alındı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi  toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda 161 seçim çevresinin görüşüldüğünü, bunlardan 35'i için ön seçim kararı alındığını, 126'sında ise adayların belirlendiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye başkan adayının İsmail Sonkaya olduğunu belirten Yücel, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayının Ferdi Zeyrek, Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayının Cevat Öncü olarak belirlendiğini kaydetti. Yücel, Çanakkale Belediye başkan adayının Muharrem Erkek, Kırşehir Belediye başkan adayının Selahattin Ekicioğlu, Bartın Belediye başkan adayının Muhammet Rıza Yalçınkaya, Amasya Belediye başkan adayının Turgay Sevindi, Ardahan Belediye başkan adayının Faruk Demir ve Kütahya Belediye Başkan adayının da Eyüp Kahveci olmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

Deniz Yücel'in açıklamalarının ardından, CHP tarafından PM toplantısında belirlenen, içerisinde ön seçim kararı alınan 35 seçim çevresi ile 126 büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adayının bulunduğu liste paylaşıldı.

İŞTE TAM LİSTE:

CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı

CHP, 4'ü büyükşehir olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlenmişti. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday olmuştu.