Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
ABD Başkanı Barack Obama, eski Demokrat başkan adayı Senatör John Kerry’yi ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un yerine aday göstermeye karar verdi. Amerikan medyasında ’bir yetkilinin’ sözlerine dayandırılan haberlerde, Obama’nın, ABD Kongresi Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Demokrat Parti Massachusetts Senatörü John Kerry’yi, ABD Dışişleri Bakanı adayı olarak göstereceği kaydedildi. 
 
Dış politika konusunda yüksek deneyimi bulunan Kerry’nin adaylığına, Cumhuriyetçi Parti’nin de sıcak baktığı biliniyor. Obama’nın kararını bu hafta içinde açıklayabileceği ifade ediliyor. 
 
RICE’I LİBYA YAKTI 
 
Aslında ABD Başkanı Obama, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice’ı bu göreve atamayı planlıyordu. Ancak Libya’daki Amerikan Büyükelçisi Chris Stevens’ın öldürüldüğü saldırıya ilişkin açıklamaları nedeniyle Cumhuriyetçi Parti’nin tepkisini çeken Rice, geçtiğimiz hafta Obama’dan kendisini aday göstermemesini istemişti.
 
Kerry’ye koltuğunu devretmeye hazırlanan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton önceki gün evinde düşerek beyin sarsıntısı geçirmişti. Evinde doktor nezaretinde dinlenen Clinton’un ne zaman görevinin başına döneceği bilinmiyor. Bu arada Clinton’un kongrede 11 Eylül’de ABD Büyükelçisi Chris Stevens’ın öldüğü saldırıya ilişkin vereceği ifade de rahatsızlığı nedeniyle ertelendi. Clinton’un bu hafta için de kongrede ifade vermesi bekleniyordu.