İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı” açıklamasında bulundu

İçişleri Bakanlığı emniyet mahrem yapılanmasındaki gizli tanık 'Garson'dan alınan bilgiler doğrultusunda 445 polisi açığa aldı. İçişleri Bakanlığı kaynakları operasyonların devam edeceğini aktardı.

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki Mahrem Yapılanması'nın başındaki isimlerin sekreteryasında görev alan "Garson" kod adlı gizli tanık, 2017'de bir  cep telefonuve 2 SD kart verip itirafçı oldu.

SD kartların yüzde 30'luk bölümü açılıp emniyet yapılanmasının bir bölümü çözülürken, kartların yüzde 70 kısmı ise özel programlarla şifrelendiği için açılamamıştı.

SD kartların tamamı MİT tarafından 6 yıl sonra çözüldü. MİT’in KOM’a teslim ettiği şifresi kırılmış dokümanlarda, FETÖ'nün 4 bin 672 mahrem sorumlusunun isminin SD karttan çıkarak deşifre edildiği belirtildi. Bunlardan 3 bin 400’ünün örgütün emniyetteki kadın emniyet müdürleri, amirleri ve polis memurlarından sorumlu 'mahrem abla' oldukları iddia edildi.

Bu bilgiler ışığında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Emniyet yapılanmasında olduğu iddia edilen pek çok isim hakkında soruşturma devam ederken 445 polis memurunun açığa alındığı öğrenildi.

Açığa alınan 445 emniyet mensubu arasında, 1. sınıf emniyet müdürü, 2. sınıf emniyet müdürü, 3. sınıf emniyet müdürü, 4. sınıf emniyet müdürü, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, başpolis ve polis memuru rütbelerinde personel bulunuyor. Açığa alınanların hangi illerde görev yaptıkları ise henüz açıklanmadı.

Öte yandan, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen 63 emniyet mensubunun da İstanbul'da açığa alındığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı tarafından yapılan geriye dönük çalışmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun 63'ü İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olup, bu personel hakkında idari işlem başlatılmıştır." denildi.

son-dakika-ali-yerlikaya-acikladi-feto-ile-ilisigi-tespit-edilen445-emniyet-mensubu-aciga-alindi.jpg