Kahramanmaraş'a sağanak yağış uyarısı Kahramanmaraş'a sağanak yağış uyarısı
 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Karaman İl Koordinatörlüğü uzmanları İPARD Hibe Desteklemeleri programı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Karaman Grand Mesut Hotel'de yapılan kahvaltılı programa Karaman Valisi Murat Koca ve TKDK İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, TKDK Uzmanları ile ilde görev yapan basın mensupları katıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, Avrupa Birliği ve devlet finansmanından sağlanan kaynakların, kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirme amacıyla kurulduğunu söyleyen İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, Karaman'ın da dahil olduğu 22 ilde, 9. Başvuru Çağrı İlanı ile Et ve Süt Üreten Tarımsal İşletmelerin desteklenip pazarlanması, Meyve, Sebze ve Su Ürünlerinin işlenip pazarlanması, Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Turizmin Gelişimi gibi konularda kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara destek sağlanacağını söyledi.

Karaman'ın bu program kapsamındaki desteklerden yararlanmasının önemli olduğunu belirten Çetin, 5 bin- 3 milyon Euro arasındaki hibelerin değerlendirilmesinin ilin kalkınmasına ciddi katkı yapacağını söyledi. Program basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ve Vali Koca'nın kısa bir değerlendirmesi ile sona erdi.