Kadıköy'de kontrolden çıkan bir minibüs, kaldırımda yürüyen genç kadını altına alarak sürükledi. Ağır yaralanan kadın, yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, saat 11.00 sıralarında Acıbadem Caddesi Faik Bey Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre; bir kargo şirketinin 34 EE 2281 plakalı minibüsünü kullanan Ali Erdal, henüz bilinmeyen bir nedenle kaldırıma çıkarak otobüs durağına gitmek için yürüyen Deniz Göytan'a (35) çarptı. Genç kadını altına alarak bir süre sürükleyen minibüs, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin duvarına çarparak durabildi. Kaldırım ile minibüs arasında sıkışan Göytan'ın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Minibüsü güçlükle havaya kaldırarak Göytan'ı altından çıkartan vatandaşlar, hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Ağır yaralanan Deniz Göytan'a ilk müdahale olay yerinde gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra ambulansla Haydarpaya Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı kadın, tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesine alınan Göytan'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama

Bu arada, kazayı duyarak olay yerine gelen Göytan'ın bir yakını, önce kazaya neden olan sürücüyü sordu, sonra da çekim yapan gazetecileri engellemeye çalıştı. Öfkeli adamı polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

SÜRÜCÜ OLAY YERİNDE AĞLADI

Öte yandan, olayla ilgili inceleme başlatan polis, sürücü Ali Erdal'ı da gözaltına aldı. Kadının ağır yaralanmasına neden olan sürücü Ali Erdal ise olay yerinde şoka girdi. Yerdeki yaralı Deniz Göytan'a bakarak ağlayan sürücüyü sakinleştirmek kolay olmadı. Başını ellerinin arasına alarak ağlayan Ali Erdal'ı bir yakını teselli etmeye çalıştı. Polis ekiplerine kaza anını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Erdal, "Ben biraz hızlı geliyordum. Kavşaktan bir otomobil aniden önüme çıkınca manevra yapmak istedim. Bu sırada toparlayamadım kaldırıma çıktım. Kadını görmedim. Son anda durumu fark ettim." diye konuştu.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/minibusu-havaya-kaldirip-altindaki-kizi-kurtardilar/gundem/gundemdetay/16.02.2013/1669679/default.htm



Etiketler: Kadıköy , saat , Bakım , teselli , Kadıköy'de , Otomobil