Yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha fazla ön plana çıktığı bir sürecin arifesinin idrak edildiğini belirten Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı  Karaman İl Temsilcisi Yusuf İslam Coşgun, ‘’Kurban Bayramı sürecinde gerçekleştirilen hayvan kesimlerinden elde edilen deriler, anlamlı bir amaç için kullanılmak üzere toplanmaktadır’’ dedi.

Deri bağışı vesilesi ile elde edilen gelirlerin öğrencilere burs ve kırtasiye yardımında kullanıldığını belirten Başkan Coşgun konuyla ilgili açıklamasında;"Bütün vatandaşlarımızın bu yıl ki kurban derilerini ocağımıza bağışlamalarını bekliyoruz. Derilerini bizlere ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza görevli arkadaşlarımız yardımcı olacaktır. Şimdiden Türk ve İslam aleminin Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar Hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim." dedi. 

‘’Derilerin toplanma süreci, imkanı olanlar için belirtilen adrese teslim veya imkanı olmayanlar için gönüllü ekiplerimiz tarafından yerinden teslim alma şeklinde gerçekleşmektedir. Hemşerilerimiz dini vecibelerini yerine getirirken, deri bağışı dolayısıyla sosyal bir sorumluluk örneği de sergilemiş olacaktır. Toplanan derilerden elde edilen gelirler; öğrencilerimizin eğitim hayatlarında maddi destek, ihtiyacı olan öğrencilere umut ve fırsat sunmaktadır.

Minik öğrencilere karnelerini Başkan Dündar verdi Minik öğrencilere karnelerini Başkan Dündar verdi

Toplumumuzun dayanışma ve paylaşma kültürünün pekişeceği Kurban Bayramı'nın huzur ve sevgi dolu bir atmosferde geçmesini temenni ediyoruz. Hemşerilerimizin bu özel günde hayvan derisi toplama faaliyetlerimize destek olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlere destek olmasını temenni ediyorum. Hep birlikte nice bayramlara’’ ifadelerine yer verdi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ne vekaleten kesim için bağışlanan Kurbanların kesimi güvenli ve teyitli olarak gerçekleştirilmektedir.