Diyarbakır, Van ve Mardin’de HDP’li belediye başkanlarının görevden alınıp yerine kayyım atanmasına CHP'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

Dün akşam 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda yapılacak olan ancak polisin yoğun önlem ve baskılarından ötürü HDP Gebze İlçe Örgütü’nde gerçekleşen basın açıklamasına katılan CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, “HDP bizim kardeş partimizdir. Devrimci bir partidir. Her daim arkasında durmaya, yanlarında olmaya hazırız. Bundan sonra bütün demokrasi güçlerinin eylemlerinde tekrar bir araya geleceğiz. Birlikte mücadele edip AKP faşizmine kesinlikle yenilmeyeceğiz” dedi.

AK PARTİYİ  HEDEF ALDI; 'AKP HÜSRANIN İNTİKAMINI ALIYOR'

“AKP büyük hüsranın acısını, intikamını almaktadır. Çünkü HDP, demokratik bir tavır içerisinde, CHP’nin belediye başkanlıklarını Türkiye’nin tamamında neredeyse açık, aleni ve devrimci bir duruşla desteklemiştir. Türkiye’nin bütün illerinde Kürt seçmenlerimize, yurttaşlarımıza karşı yapılan saldırının ana nedenlerinde bu yatmaktadır. Çünkü geleceğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bir AKP var. Tabi ki bizler bundan sonraki süreçte de geçmişte yaptığımız birlikteliği, beraberliği bundan sonraki süreçte de yürüteceğiz.

'HEPSİ YURTSEVER ' (!)

Bu salondaki insanların hepsini ismen olmasa da simaen tanıyorum. Eminim ki hepsi yurtsever insanlardır. Bu ülkenin Kürt ve Türk halkı kardeştir ve birlikte yaşamdan yana tavır koymaktadırlar. Ancak bilerek, bilinçli olarak, isteyerek Türkiye’de yaratılmak istenen bir kaosu HDP ve Kürt halkı üzerinden yürütmeye çalışmaktadırlar.

'BU TEZGAHA DÜŞMEYECEĞİZ'

Bu ülkede faşizm 12 Eylül öncesi ne ise bugün de aynıdır. Rize’de de faşizm aynı devrimcilerin üzerine kurşun sıkmıştır. Kurşunları, tankları, tüfekleri ile ezmiştir bizleri. Bugün de aynı şeyi yapıyorlar ama bugün daha ziyade Kürt halkı üzerinde aşırı derecede baskı unsuru oluşturmaya çalışıyorlar. Amaç AKP iktidarının Türkiye’de yaratacağı kaosun ve iç savaşın mümessili olarak HDP’yi göstermektir. Sorumlusu olarak Kürt halkını göstermektir. Bu tezgaha, bu oyuna düşmeyeceğiz.

'HEP BERABER KINIYORUZ'

Canbey’den 23 Nisan mesajı Canbey’den 23 Nisan mesajı

Biz devrimciler, yurtseverler kesinlikle provokatif olaylara meyil vermeksizin kayyum atanan belediyelerde, belediye başkanlarımızın arkasında durarak kayyumu atayanları hep beraber kınıyoruz.

'YSK VAR, HUKUK VAR!'

Bu ülkenin YSK’sı vardır. Belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adayları, aday olmadan önce YSK’ya müracaat edip aday olabilme belgesi alıyorlar. Bu insanlar suçluysa, terör örgütüyle ilişkiliyse, veya belediye çıkarlarını geçmişinde veya bugününde varsa yanlış kullanımları, bu ülkenin hukuku vardır. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve hukuk devleti esaslarına göre kurulmuştur. Ama iyi bir hukuku oluşturamadığımız da bir handikaptır.

'PARTİ DEVLETİ İÇİN…'

Van, Mardin, Diyarbakır’da belediye başkanlarımızın görevden alınmasının arkasında yatan asıl güç bu ülkeyi AKP’nin, - derin devlet de diyebiliriz buna - kesinlikle parti devletine doğru taşımasından kaynaklıdır. Bunun için tabi ki bizi birbirimize sokmaya çalışacaklar. Biz bu tezgaha, oyunlara düşmeyeceğiz.”(Kaynak: Gebze Haber)

MUSA YILMAZ ARŞİVİMİZDE NE DURUMDA?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz sosyal medya hesabı Facebook üzerinden tartışılacak bir açıklamaya imza attı. Yılmaz, “Ben 15 Temmuz’un darbe olduğuna inanmıyorum. İktidar, FETÖ ve bazı partilerin işbirliği ile gerçekleştirilmiş bir sivil darbe olduğuna inanıyorum ve 15 Temmuz genelgesine katılmıyorum” demişti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ, ŞEHİT OLARAK GÖRMEMİŞTİ

Yılmaz, 15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında vatanı canlarını seve seve feda eden vatandaşlarımızı da yine sosyal medya üzerinde şehit olarak görmediğini belirten bir paylaşımda bulunmuştu.

“Ben 15 Temmuz’un un darbe olduğuna inanmıyorum. İktidar, FETÖ, bazı partilerin işbirliği ile gerçekleştirilmiş bir sivil darbe olduğuna inanıyorum ve 15 Temmuz genelgesine katılmıyorum. Meydana çıkmayı reddediyorum. Aksine o gün linç edilen askerler dışın da şehit kabul etmiyorum. Çünkü o çocuklar emir kuluydu aldıkları üstlerinin emirlerini yerine getirdiler. Tankı halkın üstüne sürerek hayatlarını kurtarabilecekken o askerler halka sığındılar, ancak linç edildiler.”

AK PARTİ GEBZE İLÇE BAŞKANLIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin 2'nci yıl dönümü zamanında sosyal medya üzerinden '15 Temmuz yazılmış bir senaryodur', '15 Temmuz senaryosu önceden yazılmış 20 Temmuz sivil darbenin alt yapısıydı', 'Biz kahramanlıkları destanları dış güçlere ve emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşında oluşurduk. Sizin 15 Temmuzunuz sizin olsun, tanımıyoruz' gibi paylaşımlarda bulundu. Musa Yılmaz'ın paylaşımına AK Partili yöneticiler tepki gösterdi. AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı, Musa Yılmaz hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Musa Yılmaz “15 Temmuz sözde darbesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aynı safta yer almamı kimse benden beklemesin. Yeter artık demenin zamanı geldi" açıklamasında bulunmuştu.