Dün gece itibarıyla, eski adı Twitter olan X'teBBC'nin Saray tarafından "önümüzdeki 72 saat içinde" bir kraliyet duyurusu beklemeye hazırlandığı yönünde bir söylenti yayıldı. Ancak her iki tarafça da herhangi bir şey doğrulanmadı. İngiliz medyası sessiz kalırken, yabancı başlıklar spekülasyonları aktardı.

Benzer bir duyurunun söylentisi en son 5 Şubat Pazartesi günü saat 18.00'de Kral Charles'ın kanser olduğu ortaya çıkmıştı . Kanserin türü henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Galler Prensesi, 16 Ocak'ta gerçekleştirilen operasyonla o sırada Londra Kliniğinde zaten karın ameliyatı geçirmişti, ancak durumunun ayrıntıları açıklanmadı. Paskalya sonrasına kadar kraliyet görevlerine geri dönmeyecek.

Kate'in ve Galler Prensi'nin yakınları, Kate'in dönüşünün 17 Nisan'dan sonra beklendiğini bildiren The Sunday Times'a göre çiftin, zamanı gelince iyileşmesi hakkında daha fazla bilgi açıklayacağını söylüyor .

ABD'nin Ukrayna'ya devasa yardım paketi savaşın seyrini etkileyecek mi? ABD'nin Ukrayna'ya devasa yardım paketi savaşın seyrini etkileyecek mi?

Bir kaynak gazeteye şunları söyledi: "Halkın üyeleriyle etkileşimde bulunurken en açık hallerini alıyorlar ve prensesin nişan sırasında iyileşmesini tartışabileceği bir dünya görebiliyorum. Eğer bunu yapacak olsaydı, böyle yapardı."

Bir arkadaşının şunları söylediği bildirildi: “Daha açık ve net olmak isteyecekler, ancak kendilerini hazır hissettiklerinde bunu yapacaklar. Bunun onun içgüdüsü olmasını beklerdim ve bu onun çağrısı olacak. Aceleye getirilmeyecekler."

Gazetenin haberine göre William, çocuklarının Paskalya tatili sırasında kamu görevlerinden de izin alacak.

Kate, planlı karın ameliyatı için Kral'ın prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü özel hastane olan Londra Kliniğine kabul edildi. 29 Ocak'ta (neredeyse iki hafta sonra) hastaneden ayrıldı ve Windsor'daki Adelaide Cottage'a döndü.

Prensesin durumunun ayrıntıları açıklanmadı ancak Kensington Sarayı daha önce durumun kanserle ilgili olmadığını ve Kate'in kişisel tıbbi bilgilerinin gizli kalmasını istediğini belirtmişti. Geçen hafta annesinin arabasında görülmesi ve Prens William'ın yanına götürülmesi dışında haftalardır toplum içinde görülmedi.

Sunday Times ayrıca , Kate'in geçen hafta Anneler Günü'nde Kensington Sarayı tarafından yayınlanan manipüle edilmiş aile fotoğrafı için özür dilemesinin ardından çiftin, çocuklarının doğum günleri anısına fotoğraf yayınlamaya devam etmeyi planladığını bildirdi  . Bu, uluslararası fotoğraf ajansları ve Birleşik Krallık'ın PA haber ajansı tarafından "Öldür" duyurusuyla geri çekildi.

Ardından sarayın sevilen Prenses'i Kate Middleton acil ameliyata alındı: Kendisinden yaklaşık 3 aydır ne haber alınabiliyor, ne de gören duyan var.

Kate, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de ara sıra düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının yol açtığı karışıklıktan dolayı özürlerimi iletmek istedim. Umarım kutlayan herkesin Anneler Günü çok mutlu geçmiştir. C."

Orijinalin yayınlanması yönündeki çağrılara rağmen Kensington Palace, William of Kate ve çocukları tarafından çekilen, düzenlenmemiş fotoğrafı yeniden yayınlamayacağını söyledi. Saray, halkın kraliyet ailesine olan güveninin zedelenmesiyle damgalanan tartışma nedeniyle yaşanan fiyasko nedeniyle giderek artan bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Kate'in fermuarının konumu da dahil olmak üzere diğer spekülasyonlarla birlikte, Prenses Charlotte'un kolunun eksik bir kısmı ve eteğinin yanlış hizalanmış kenarıyla ilgili endişeler dile getirildi.

Prens Louis 23 Nisan'da altı yaşına giriyor ve çifte yakın kaynaklar The Sunday Times'a Kate'in kamera arkasında olup olmayacağı konusunda henüz "kesin bir karar" alınmadığını söyledi.

Kensington Sarayı yorum yapmaktan kaçındı.

ENGLISH NEWS

Kate Middleton and King Charles news: Is there a royal announcement today? Speculation mounts over 'BBC briefing'

Speculation is mounting that a royal announcement is coming soon - here's what we know so far.

Speculation is mounting about a royal announcement - but nothing has been confirmed by Buckingham Palace.

As of last night, a rumour has spread across X, formerly Twitter, that the BBC has been primed by the Palace to expect a royal announcement "in the next 72 hours". However, nothing has been confirmed by either side. While the British media has stayed quiet, foreign titles have reported the speculation.

The last time a similar announcement was rumoured, on Monday, February 5, at 6pm it was revealed that King Charles has cancer. The type of cancer has still not been publicly revealed.

The Princess of Wales had already undergone abdominal surgery at the London Clinic at that point, with the operation carried out on January 16, but details of her condition have not been released. She is not due to return to royal duties until after Easter.

Those close to Kate and the Prince of Wales say the couple will disclose more information about her recovery in due course, according to The Sunday Times, which reports her return is expected after April 17.

A source told the newspaper: “They are at their most open when out interacting with members of the public and I can see a world in which the princess might discuss her recovery out on engagements. If she was going to do it, that’s how she would do it.”

A friend reportedly said: “They will want to be clear and more open, but they’ll do it when they feel ready. I would expect that to be her instinct and it will be her call. They’re not going to be rushed.”

William will also take time away from public duties during their children’s Easter holiday, the newspaper reported.

İngiltere, Kral Charles'ın taç giyme törenine hazırlanıyor