Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın kitap fuarını ziyareti sırasında, konferans veren yazarı Yusuf Kaplan ile arasında ’rahatsızlık’ diyaloğu kameralara yansıdı.




Yazar Kaplan "Adam gelir dinler. Yusuf Kaplan konuşuyor, Abuzittinin birisi değil ki" demesi üzerine Bakan Kılıç, "Anladım hocam. Kusura bakmayın rahatsız ettik sizi" diyerek konferans salonundan ayrıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan arasındaki tatsızlık kameralara yansıdı. Kılıç, Kaplan'ın konferans verdiği salona giderek sahneye çıkınca, ikili arasında ikili arasında soğuk rüzgarlar esti.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün Siirt'te kitap fuarını ziyaret etti. Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Yenişafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan'ın konferans verdiği salona girdi.
SALONDA TATSIZ ANLAR
Bu sırada kürsüde konuşma yapan Yusuf Kaplan’ın yanına giden Bakan Kılıç, "Nasılsınız hocam, iyi misiniz?" diye sordu.
Yusuf Kaplan "İyiyim, neredesin abi ya?" demesi üzerine Bakan Kılıç, "Öyle bir şey yaptın ki ben gideyim hemen... Valla ben hemen çıkayım" dedi. Yusuf Kaplan da "Tabi ki git abi. Ne işin var ya?" diye karşılık verince ortam tatsızlaştı.
MANTIKSIZ TEPKİYE ,CEVAP "KUSURA BAKMAYIN..."
Kısa süre duraksayan Bakan Kılıç, "Ne oldu, hayırdır?" diye soru sordu. Yazar Kaplan bunun üzerine, "Adam gelir dinler. Dolaşıyorsunuz, Yusuf Kaplan konuşuyor. Abuzittinin birisi değil ki. Adam 5 dakika dinler, 10 dakika dinler" dedi. 
Bunun üzerine Bakan Kılıç, "Peki, tamam ben anladım hocam. Kusura bakmayın rahatsız ettik sizi" diyerek konferans salonundan ayrıldı.
Akif Çağatay Kılıç Kimdir?
Akif Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976 tarihinde Almanya'nın Siegen şehrinde Sinan ve Behire Yıldız Kılıç çiftinin çocuğu olarak doğdu. Aslen Samsun'un İlkadım ilçesinin sınırlarında yer alan Ataköylü olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı ve ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle birlikte İstanbul Işık Lisesi'nde bir yıl okudu, lise öğrenimini İstanbul Özel Alman Lisesi'nde tamamladı. Hertfordshire Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmaları bölümünden mezun oldu. Siyaset bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim alan Kılıç, mezun olmasının ardından bir yıl süreyle Sabancı Holding'in Londra Bürosunda satın alma uzmanı olarak çalıştı.Bu görevinden sonra uzun bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Bu dönemde Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde yer alıp, yurtdışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.Akif Çağatay Kılıç, 2011 Türkiye genel seçimleri'nde milletvekili adayı olabilmek için 10 Mart 2011 tarihinde özel kalem müdür yardımcılığı görevinden istifa etti. 11 Nisan 2011 tarihinde Samsun'dan 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Samsun'da %61.86 oy oranı aldığı 2011 genel seçimleri'nde AK Parti milletvekili olarak meclise girdi.TBMM'de Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye - Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Tükiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı,  26 Aralık 2013 tarihinde yapılan bir kabine değişikliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Suat Kılıç'tan devraldı. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi'nde Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine devam etti. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Samsun milletvekili olarak seçilen Kılıç, Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim Hükûmeti'nde görevine devam etti. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardınan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde görevine devam etmektedir.   Çağatay Kılıç'ın dedesi 1961 ve 1980 yılları arasında 19 yıl süreyle Cumhuriyet Halk Partisi'den 5 dönem Samsun milletvekilliği yapan, İlyas Kılıç'tır.Gastroenteroloji uzmanı olan babası Sinan Kılıç, İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Tayyip Erdoğan'ın özel doktorluğunu yaptı.Amcası ise Millî Güvenlik Kurulu sekreteri olan ve 2008-2010 yılları arasında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi olarak görev yapan Serdar Kılıç'tır. Kılıç, Samsun'un tanınmış ailelerinden Kefeliler'in kızı olan Eda Kılıç ile evlidir. Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

Yusuf Kaplan Kimdir?  
1964 yılında Şarkışla'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü, Sinema-TV Ana Sanat Dalından mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra İngiltere' ye gitti (1989 yılında M.E.B.'dan master+doktora" yapmak üzere burs kazanarak). 1991 yılında East Angila Üniversitesi'nde "Story-Telling and Myth-Making Medium: Television" adlı master tezi hazırladı. 1992 yılının Nisan ayında Londra Üniversitesi ve Middlesex Polytechnic'te Dr. Roy Armes'ın danışmanlığında doktara yaptı. İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kayıtlar, Kitap Dergisi, Girişim, İslâm, Kadın ve Aile gibi dergilerle Zaman ve Milli Gazete gibi günlük gazetelerde çeşitli yazı, röportaj ve çevirileri yayımlandı. Michel Foucault, Baudrillard, Milan Kundera, Umberto Eco ve John Berger gibi yazar ve düşünürlerden çeşitli çeviriler yaptı. Bir süre Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendi. Ardından 3 yıl Umran Dergisi'ni yönetti. Şimdi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi nde öğretim görevlisidir ve Yeni Şafak Gazetesi'nde yazmaktadır. 25 Şubat 2006'ya kadar TV5 Genel yayın Koordinatörlüğü yaptı, daha sonra TVNET'in kurucuları arasında yer aldı.
TATSIZ DİYALOG'UN GÖRÜNTÜLERİ