Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Dün saat 23:00 sıralarında Yeni Akit gazetesinin İstanbul'un Bağcılar semtindeki matbaasına kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırının ardından birçok medya derneği ve kurum kınama mesajı yayınladı.


YENİ AKİT: GAZETE HAİNLERİN HEDEFİ OLDU
Yeni Akit gazetesinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara yayınlarıyla destek veren gazeteye bombalı saldırı düzenlendiği kaydedildi.
Gazetenin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine atılan el yapımı üç bombadan ikisinin patladığı, birinin ise bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, ''Türkiye'nin baş belası terör konusunda sergilediği ilkeli ve dik duruşuyla dikkat çeken Akit, yine hainlerin hedefi oldu. Gazetemizin güvenlik görevlilerinin hedef alındığı tahmin ediliyor. Gazetemizin baskı hazırlıklarını yapan yazı işleri ekibi ile Dergah Ofset çalışanları, patlamayla birlikte dışarı çıktı. Polis, bombaları atanları yakalamak için geniş çaplı aramalara başladı'' ifadeleri kullanıldı.

Yeni Akit Gazetesi matbaa tesislerine ses bombası atılması basın ve ifade özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması adına önemli adımların atıldığı bu günlerde, gazetecileri baskı altına almayı hedefleyen bu saldırı kabul edilemez.

MEDYA ETİK KONSEYİ BASIN AÇIKLAMASI
Yeni Akit gazetesine yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Türkiye'de toplumsal barış ortamının oluşmasından rahatsız olan çevreler tarafından Yeni Akit gazetesine yapılan bombalı saldırıyı, medyaya yapılan saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz.
Saldırının, son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara destek veren Yeni Akit gazetesinin bu yayınlarından rahatsız olan çevrelerce yapıldığı anlaşılmaktadır. Gazete tarafından yapılan açıklamada da buna değinilmekte ve "Akit'in dünkü 'PKK'dan iç infaz' ve 'Herkes aklını başına alsın' şeklindeki manşetleri bölücü mihrakları hayli rahatsız ederken, gazete bir süredir marjinal sol ve bölücü örgütlerin hedefindeydi." denilmektedir.
Medyaya yapılan ve yapılacak olan bu tür şiddet yanlısı bombalama ve saldırıların olmamasını temenni ediyor, ülkemizin barış kardeşlik ortamına biran önce kavuşmasını diliyoruz.

TGC BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Basın özgürlüğünü engellemeye yönelik ve gazetecileri baskı altına almaya çalışan bu tür saldırılar ne yazık ki sürmektedir. Fikre karşı kaba kuvvet ve şiddet kullanılmasını bu tür yöntemlerle gazetecilerin baskı altına alınmasını savunmak mümkün değildir. Ancak bu çabalar sonuç vermeyecektir. Yeni Akit Gazetesi'nin basıldığı matbaa tesislerine ses bombası atılması, halkın bilgi edinme hakkına yapılmış bir saldırıdır. Saldırganların ve onları azmettirenlerin en kısa sürede yakalanmasını bekliyoruz. Akit Gazetesi'ne ve matbaa çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz" denildi.

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, bombalı saldırıyı kınadı. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Atilla Sertel, şöyle dedi:
"Yeni Akit Gazetesi'nin basıldığı İstanbul Bağcılar'daki matbaa tesislerine dün gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldığını öğrendik. Bu saldırıyı kınıyoruz. Matbaa ve gazete çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırının fail ve planlayıcılarının en kısa sürede ortaya çıkarılıp adalete teslim edilmeleri için yetkilileri göreve çağırıyoruz."

BASIN İLAN KURUMU DA KINADI 
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Yeni Akit gazetesinin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine ses bombası atılarak gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. 
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'ya gönderdi mesajda, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yeni Akit'e yapılan saldırının, aynı zamanda basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkını engellemeye yönelik olduğunu vurgulayan Atalay, çirkin saldırıyı kınayarak sorumluların bir önce yakalanmasını istedi.
Atalay, mesajında matbaa çalışanları başta olmak üzere Yeni Akit gazetesine geçmiş olsun dileklerini iletti.