İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
Ülker’in resmi internet sitesinde yayınlanan FETÖ darbe girişimini andıran imgeler içeren reklamı büyük tepki çekti. Ülker, reklamı bir süre 
sonra yayından kaldırırken film hakkında soruşturma başlatıldı.




1 Nisan için hazırlanan "Küçük kardeş olmak" etiketli reklam filmi büyük tepki çekti. İddiaya göre; darbe imasında bulunan reklam filmi halkı sokağa döktü. Reklam hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.
"1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" şeklinde başlayan reklam filmi, Ülker'in resmi Twitter hesabında yayımlandı. Videolarda "Abiler, Ablalar, Abilerimiz kahramanlarımız ve Bu kadar mutlu büyüdüysek ablalarımız sayesinde" gibi ifadeler yer aldı. Bu ifadeler, FETÖ'nün yeni bir darbe girişimi için mesaj olarak algılandı.
Subliminal mesaj verildiği öne sürülen reklam, sosyal medyada tepki çekti. Bunun üzerine Ülker, "1 Nisan geliyor, hesaplaşma zamanı yaklaşıyor..." cümleleriyle biten filmi kaldırdı.
Ülker’in 1 Nisan Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ
Sosyal medyada büyük tepki toplayan Ülker'in 1 Nisan için hazırladığı 'Küçük kardeş olmak' etiketli reklam filmi gündem olmaya devam ediyor.
Darbe ve suikast gibi imalarda bulunulduğu iddia edilen reklamla ilgili bir detay daha ortaya çıktı.
'ALLAH YOK UNUTTUM!'
Reklam klibi tersten dinlendiğinde "Allah'ı unuttum, Allah yok unuttum" sözleri dikkat çekiyor.Filmde "Millet alkışlanır, şarkılar okunur, dualar okunur, dağlar taş olur" sözleri de yer alıyor.
DÜNYADA ÖRNEKLERİ VAR
Madonna'nın kült parçası "Like a Prayer" (Bir Mümin Gibi) şu bildik cümleyle başlar: "Life is a mystery…" (Hayat bir sırdır) sözkonusu şarkının tersine okumayla dinlediğiniz zaman Madonna'nın âdeta yalvarır bir edâyla "O, hear our savior satan" (Kurtarıcımız şeytan, duy bizi!) dediği ortaya çıkmıştı. 
KISIKLI'YA AKIN ETTİLER
Olaya tepki gösteren çok sayıda vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Üsküdar Kısıklı'daki konutunun önünde toplandı. Aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in de bulunduğu vatandaşlar, reklamı protesto etti. Tepkiler üzerine Ülker'in sahibi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Ülker "Yurt dışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar.
Milletimizin yanındayız" dedi.


'AMAÇ PSİKOLOJİYİ BOZMAK'
Açıklamanın ardından konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, sosyal medya üzerinde operasyon yapılmak istendiğini ifade ederek, "Bahsi geçen firma yöneticisi bir açıklama yapmış. Beni tatmin etmedi. Bu milletin psikolojisi kimsenin oyuncağı değil. Bu milleti tehdit et, ondan sonra özür dile" dedi.
Metin Külünk ise, "İstanbul Emniyet Müdürümüzle görüştüm. Her şeyin sakin olduğunu, sıradışı bir şeyin olmadığını ifade etti.
Ankara'yı da takip ettim. Sıradışı hiçbir gelişme yok. Bu örgüt bu milletin psikolojisini yok etmek istiyor. Sosyal medya üzerinden algı operasyonlarıyla bu duyarlılığımızı eritmek istiyorlar" dedi.
'SORUMLULAR AÇIĞA ALINDI'
Ülker'den yapılan yazılı açıklamada da konu ile ilgili kişiler hakkında soruşturma açılarak tamamının açığa alındığı ve ihmali veya kastı olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek şöyle denildi: "Bir şaka reklamı farklı noktalara çekildi, içinde asla olmayan anlamlar yüklenerek markamıza yönelik olumsuz yargı oluşturulmaya çalışıldı. Reklam filmi görüntüleri ve üzerindeki yazılarla oynanarak deformasyon oluşturuldu ve sanki bunlar markamıza aitmiş gibi lanse edilmeye çalışıldı. Bu haksız algıdan incinmiş olan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz."
KUMPAS KURDULAR
Ülker'den konuyla ilgili açıklama Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Ülker, "Yurt dışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" dedi.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Reklam filmine sosyal medyadan da tepki yağdı. Bir çok kişi Ülker ürünlerine yönelik boykot çağrısı yaptı. Bazı kişiler, Ülker ürünlerinin ipte asılmış görüntülerini paylaşırkenbir kullanıcının Ülker ürününü tavada yakarken paylaştığı görüntü en çok paylaşılanlar arasında yer aldı. İşte, o tepkilerden bazıları:
Murat Işılak: Reklamda zehirleme sahnesi yer alıyor! Milleti öldürmeyi mi düşündünüz? alican ayman: #ülker reklamı subliminal değil açık bir tehdittir. Yapılmak istenen algı değil biz halen varız demektir.
Acz Dayı: Paronayaklık falan değil bu düpedüz tehdit. Savcıları göreve davet ediyorum.
Dilek Oğuz: Bir gofret reklamı düşün ki reklamda, bomba, patlama, ateş, kan, insan bağlama, tehdit... her şey var ama gofret yok. Yersen...!! #ÜLKER berces kilic:‏ #Ülker dikkat et derin sularda yüzüyorsun boğulursun bu milletin elinden olmasın! Düştüğünde tutanın olmaz!!!
Okyanus: Ben, okul öncesi öğretmeniyim Ülkerin reklamı katiyen çocuklara hitap etmiyor.
Esat Ünlü: Artık aramızda #ülker çikolatalı gofret sevmeyen çok var!
Ülker reklamı tersten %80 yavaşlatılmış hali