İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
Dışişleri Bakanlığı olayı doğruladı ve soruşturulduğunu açıkladı...
 
Yemen Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan ve Fransız haber ajansı AFP'nin yansıttığı açıklamaya göre Türkiye'den Yemen'in güneyindeki Aden Limanı'na gönderilen bisküvi kutularından silah çıktı. Silahların Yemen'in güvenlik ve istikrarına zarar vermek üzere gönderildiğini belirten Bakanlık, soruşturma başlattığını açıkladı. Göndericinin veya alıcının kimliği belirtilmedi.
 
Bisküvi kutularında silah
 
Irak merkezli internet sitesi Nahrainnet ise Yemen'deki medya kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bisküvi kutularından çok sayıda tabanca ve susturucu çıktığını iddia etti. Bisküvi kolileri arasına gizlenen 384 sandık içerisinde çok sayıda makineli tüfek ve tabanca bulunduğu kaydedildi.
 
Site bu silahların Yemen'de tansiyonu yükseltmek amacıyla önde gelen muhalefet liderlerine suikastta kullanılmak üzere gönderildiğini öne sürdü.
 
Yemen haber ajansı Saba'nın konuyla ilgili haberi
 
Türk Dışişleri: Soruşturuyoruz
 
Yemen resmi ajansı Saba'nın haberinde de “Türk yapımı tabancaların Aden Serbest Bölgesi'nde Yemen gümrük yetkilileri tarafından ele geçirildiği” bildirildi.
 
Saba'ya konuşan bir yetkili, silahların Türkiye'den gelen bisküvi konteyneri içinde bulunduğunu ve soruşturma açıldığını doğruladı. Türk Dışişleri yetkilileri de kargonun Türkiye'den özel bir şirket tarafından Yemen'e gönderildiğini doğrulayarak, konunun soruşturulduğunu bildirdi.
 
Arap Baharı ile dönüşüm sürecine giren Yemen'in güneyinde ve doğusunda El Kaide saldırıları sürüyor. Ülkenin kuzeyinde ise Şiiler etkin. Ülkeye yurtdışından silah akışı engellenemiyor. Geçen yılın mart ayında da 16 bin Türk malı tabanca, Türkiye'den yola çıktıktan sonra Mısır'a ulaşmış, Yemen'e götürülmek üzere gönderildikleri Birleşik Arap Emirlikleri'nde polis silahlara el koymuştu.