‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler ‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler
Sincan Gençlik ve Çocuk Cezaevi'nde 9 çocuğun ağır şekilde darp edildiği ve sistematik olarak işkenceye uğradığı bilgileri geliyor.




Görüşe gidebilen aileler çocuklarının durumlarının çok kötü olduğunu ve bu gece de saldırıya uğrayacaklarının tedirginliği içerisinde olduklarını ifade ediyorlar. Avukatların cezaevine hareket ettikleri bildirildi.
Görüşe giden anne farketti
Evrensel ise, işkenceye uğrayan çocuk sayısının 12 olduğunu bildirdiği haberinde, gardiyanların saldırısının çocukların aileleriyle yaptığı açık görüş sırasında ortaya çıktığını belirtti. Gardiyanların saldırısına uğrayan çocuklardan K.Ş.'nin (16) annesi Zekiye Ş. çocuğu ile görüşmek üzere sabah saatlerin cezaevine gittiğini belirterek, "Açık görüş için gittim. Uzun zamandır çocuğumu göremiyordum. Açık görüş salonunda beklerken önce E.T. adlı çocuk geldi. Üzeri yırtılmış vaziyetteydi. Yüzünde de morluklar ve şişkinlikler vardı. E.T.’yi bu şekilde görünce korktum. Daha sonra oğlum geldi. Oğlum konuşamıyordu. Sürekli titriyordu. Daha sonra bende ağlamaya başladım. Oğlum daha sonra gardiyanların sayıma geldiğini burada sorun çıkınca saldırmaya başladığını söyledi. 50 kişilik bir gardiyan grubu C-12 ve C-10 koğuşunda bulunan 12 çocuğa saldırıyor" dedi.
Kelepçe ile işkence
Zekiye Ş. saldırı sırasında çocukların ellerinin kelepçelendiğini söyleyerek, "Oğlum daha sonra işkenceye başladıklarını söyledi. Gardiyanlar sürekli yüzlerine vuruyorlarmış. Bazı arkadaşları orada baygınlık geçiriyor. Daha sonra bunları tek tek alıp hücrelere atıyorlar. Orada da çırılçıplak soyup hortumla su sıkıyorlar" diye konuştu. Zekiye Ş, saldırı sonrasında çocukların hastaneye götürüldüğünü ancak doktorlar tarafından bir şeyleri olmadığı gerekçesi ile geri getirildiklerini belirtti.