İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları

Rusya’nın son ‘gerçek mafya babası’ kabul edilen ‘Hasan Dede’ lakaplı 75 yaşındaki Aslan Usoyan’ın 16 Ocak’ta Moskova’da öldürülmesi mafya savaşını kızıştırdı.
Rusya’da yayımlanan The Moscow Times gazetesi, PKK’yla yakın ilişki içerisinde olduğu iddiaları gündeme getirilen Hasan Dede’nin 1 Şubat’ta İstanbul’da vurulan düşmanı Rovshan Dzhaniyev’in hayatta olabileceğini iddia etti.

Türkiye doğrulamadı
Izvestia ve LifeNews haber sitelerine dayanan Moscow Times, Dzhaniyev’in yaraları nedeniyle dört gün sonra öldüğü iddialarını Türk polisinin doğrulamadığını hatırlattı.

Öldü numarası yaptı
Rosbalt haber sitesine konuşan ve  adı açıklanmayan Rus bir güvenlik yetkilisi de “Mafyanın yarısı Rovshan’ın öldüğünü doğruluyor, diğer yarısı da Dzhaniyev’in başlatılan insan avını durdurmak için öldüğü dedikodusu çıkarttığını konuşuyor” dedi.

5 milyon dolar ödül
Rosbalt, Usoyan’ın adamlarının Dzhaniyev’in başına koyduğu beş milyon dolarlık ödülün ödenmediğini hatırlattı. Azerbaycan merkezli vesti.az haber sitesi ise Dzhaniyev’in kardeşi Namık’ın, Azeri mafya babasının hayatını sağlıklı bir şekilde Dubai’de sürdürdüğünü iddia ettiğini belirtti.

İki düşmanı öldürüldü
Dzhaniyev’in etrafındaki sır perdesi aralanmazken Usoyan’ın düşmanı olarak bilinen iki kişi öldürüldü. 18 Ocak tarihinde Gürcistan’ın ayrılıkçı Abhazya bölgesinde vurulan mafya babası Astamir Gulia birkaç gün içinde yaraları nedeniyle öldü.

‘Son gerçek mafya babası’
28 Ocak tarihinde ise yeraltı dünyasında Rufo Gandzhansky ismiyle tanınan Rufat Nasibov adlı Azeri mafya üyesi Moskova’daki evinin önünde vurulmuştu. Bir restorandan çıkarken öldürülen Usoyan Rusya’nın son ‘gerçek’ mafya babası olarak anılıyordu.

 



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/rus-mafyasinda-intikam-savasi/dunya/dunyadetay/12.02.2013/1667709/default.htm



Etiketler: İstanbul , PKK , Türkiye , Rusya , Dubai , Gürcistan , mafya , Azerbaycan , Moskova , Abhazya , Moscow Times gazetesi , dolar , Ödül