Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!
Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kadın öldürüldü. Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Enstitüsü'nde Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın, başlarından kurşunlanmış olarak bulundu.

Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

ÖRGÜT İÇİ İNFAZ MI?

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Paris'te aralarında PKK terör örgütünün kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili cinayeti ''dayanılmaz'' olarak niteledi ve cinayetlerle ilgili olay yerinde incelemelerde bulunacağını söyledi.

Polis, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

France info radyo kanalına konuşan Valls, cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirterek, ''Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın'' dedi.

Fransız televizyonu başından vurularak öldürülen kurbanlardan 32 yaşındaki Fidan Doğan'ın Kürt Enstitüsü'nde sürekli görevli olduğunu, diğer Sakine Cansız ve Leyla Söylemez isimli kadınların ise ziyaretçi olduğunu duyurdu. Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

Bu arada Paris'in merkezi bir mahallesinde işlenen cinayetler, Fransız medyasının ilk sayfalarında geniş şekilde yer alıyor.

PKK LEHİNE SLOGAN ATTILAR

Bu arada, yaklaşık 200 bölücü terör örgütü PKK yandaşı, Kürt Enstitüsü'nün önde toplandı. Cinayetlerin ''siyasi amaçlı'' olduğunu iddia eden göstericiler, PKK lehine sloganlar attı.

Fransız polisinin, Kürt Enstitüsü etrafında çok yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

merkezi bir mahallesinde işlenen cinayetler, Fransız radyo ve televizyon kanallarının programlarında ilk sırada duyuruluyor.