Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kurumsal internet sitesindeki “Nasıl Yardım Edebilirsin?” formu kanalıyla 2012 yılında 16 bin 338 vatandaşı, “istihbarat çarkı”na dolaylı olarak dahil etti. Bir yılda 16 bin 338 kişi, ulusal güvenlikle ilgili konularda MİT’e ihbarda bulundu.
Son yıllarda dünyanın sayılı istihbarat örgütleri arasında yer almaya başlayan MİT’in halka açık özel bir ihbar hattı bulunmuyor. Vatandaşlar MİT’e iki yolla ihbarda bulunabiliyor. Bunlardan birincisi eski “PK 955 Ulus - Ankara” adresine mektup göndermek. İkincisi ise MİT’in internet sitesinde yen alan “Nasıl Yardım Edebilirsin?” bölümündeki formu doldurmak. Bu forma isim ve adres verilerek ihbarda bulunulabileceği gibi isimsiz de olarak da form doldurulabiliyor. MİT’in gizlilik garantisi verdiği form, Secure Socret Layer (SSL) programı ile korunuyor. Bu bölümde, şu ifadeler yer alıyor:
“Ülke güvenliği bağlamında, 2937 sayılı MİT Kanunu’nda yer alan görevlerimiz kapsamında herhangi bir çaba sarf etmeksizin, gördüğünüz duyduğunuz, bildiğiniz hususları aşağıdaki format çerçevesinde iletmeniz görevlerimize katkı sağlayacaktır. Mesajınızı isim vermeden de gönderebilirsiniz, ancak herhangi bir araştırmaya yönelmemizi istiyorsanız kendinize ulaşmamızı sağlamak üzere adınızı soyadınızı ve adres detaylarını da göndererek mesajınızı gönderebilirsiniz. Bu formu kullanacakların kimliği üçüncü kişi ve kurumlar nezdinde saklı tutulmaktadır.”

Yüzde 71’i ihbar
MİT’in elektronik ihbar hattına, 2012 içinde koplam 16 bin 338 kişi ulusal güvenlikle ilgili konularda ihbarda bulundu. MİT’e bir yıl içinde elektronik yolla atılan postaların yüzde 71’ini form yoluyla yapılan ihbarlar oluşturdu.

‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler ‘Küflü Çikolata’ Olayında Son Gelişmeler


Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/mit-e-bir-yil-icinde-16-bin-gonullu-ajan-/gundem/gundemdetay/17.02.2013/1669924/default.htm



Etiketler: Ankara , internet , MİT Kanunu , 2012